Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

331 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Audiokniha
Pokoušení - Václav Havel, Hudobné albumy, 2024
Audiokniha
Audiokniha
Pokoušení - Václav Havel, Hudobné albumy, 2024
Audiokniha

Pokoušení
Audiokniha

Na podzim roku 1985 načetl na magnetofonový pásek Václav Havel svou novou hru Pokoušení a zároveň pověřil skupinu The Plastic People Of The Universe, aby k této inscenaci... Číst víc

Nakladatel
Hudobné albumy, 2024
Interpret

Na podzim roku 1985 načetl na magnetofonový pásek Václav Havel svou novou hru Pokoušení a zároveň pověřil skupinu The Plastic People Of The Universe, aby k této inscenaci nahrála hudbu... Číst víc

  • MP3 na CD

331 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 368 Kč
Na objednávku
Dodání může trvat více než 30 dní

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Pokoušení - Václav Havel, Hudobné albumy, 2024
Audiokniha
331 Kč

Více o audioknize

Na podzim roku 1985 načetl na magnetofonový pásek Václav Havel svou novou hru Pokoušení a zároveň pověřil skupinu The Plastic People Of The Universe, aby k této inscenaci nahrála hudbu. Obojí se podařilo, ale vzhledem k situaci, jaká v totalitní režimu vládla, nebylo možno toto spojení nakonec zrealizovat. Při přípravě nově masterovaných nahrávek skupiny PPU, kterými se Guerilla Records programově zabývá, jsme v archivu Robina Karla Poppera nalezli i originál tohoto autorského čtení a současně s ním máme i hudbu k Pokoušení, které tehdy PPU nahráli.

Bylo by tedy vhodné konečně po letech tyto dva svébytné kulturní počiny propojit v jeden celek, tak, jak bylo původně uvažováno a všech 10 obrazů hry je konečně propojeno autorskou hudbou z pera Mejly Hlavsy. Máme tak jedinečnou možnost slyšet Havlovu interpretaci vlastního díla. Havel jako herec je velice střídmý, jen občas intonací naznačí charakter a pocity postav, včetně těch opačného pohlaví. Je ale nesmírně přesný v zprostředkování smyslu jednotlivých replik, situaci a jednání postav. A tím i velmi zábavný.

Součástí obalu je kopie jeho dopisu Pavlu Landovskému, ve kterém autor objasňuje vznik hry a reprint recenze této hry z pera Ivana Jirouse, která vyšla v ilegálním Voknu č. 11. Obzvláště vypečeným bonusem je závěrečná skladba, kterou zpívá 42násobný zlatý slavík z Prahy. Vzhledem k délce díla (161 minut) vychází jako audiokniha.
Číst víc
Katalogové číslo výrobce
GR199-2
Naše katalogové číslo
2374923
Nakladatel
Hudobné albumy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila audiokniha vám?

„Dětství je továrna na lži, které mají neukončené trvání.“

Tíživá láska - Elena Ferrante, 2018
Tíživá láska
Elena Ferrante