Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Slovenščina ni težka. Slovinština není těžká
E-kniha

Slovenščina ni težka / Slovinština není těžká je vysokoškolská učebnice slovinštiny pro začátečníky určená českým slovenistům a slavistům. V úvodní kapitole Základní údaje o... Číst víc

Nakladatel
Karolinum, 2015
Počet stran
520

Slovenščina ni težka / Slovinština není těžká je vysokoškolská učebnice slovinštiny pro začátečníky určená českým slovenistům a slavistům. V úvodní kapitole Základní údaje o slovinském jazyce seznamuje kniha studenty s nejdůle Číst víc

  • PDF
  • Čeština

290 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Slovenščina ni težka. Slovinština není těžká - Jasna Honzak Jahič, Karolinum, 2015
E-kniha
290 Kč

Více o eknize

Slovenščina ni težka / Slovinština není těžká je vysokoškolská učebnice slovinštiny pro začátečníky určená českým slovenistům a slavistům. V úvodní kapitole Základní údaje o slovinském jazyce seznamuje kniha studenty s nejdůležitějšími informacemi o vývoji slovinštiny od nejstaršího období až do současnosti. V kapitole Hláskosloví slovinského spisovného jazyka je vysvětlena fonetická povaha spisovných fonémů a jejich variant, a je zde pojednáno o přízvuku (jeho rozlišovacích znacích, umístění, slovech s více přízvuky, příklonkách) – výklad doprovází četná cvičení.
Následujících jedenáct lekcí obsahuje text – většinou rozhovor –, jehož obsah vychází z běžných konverzačních situací. V jednotlivých textech jsou obsaženy mluvnické tvary, které jsou zpracovány v následných výkladech gramatiky a v přehledech tvarů a pravidel. V textech je zároveň postižena slovní zásoba základního fondu současné slovinštiny. Druhou část lekce vždy tvoří mluvnická a konverzační cvičení, při nichž se od studenta vyžaduje aktivní tvořivý projev – ústní i písemný –, který se tematicky opírá o úvodní texty lekcí i o ukázky z Čítanky. Předkládané texty by měly studenty seznámit s různými funkčními a sociálními styly slovinštiny. Pro snazší orientaci a přehlednost jsou všechna slova a výrazy z textů lekcí a všech kapitol učebnice abecedně uspořádány do souhrnného slovinsko-českého slovníku. Stejnému účelu slouží také malý slovník lingvistických termínů. Slovní zásobu pomáhá rozvíjet i oddíl Jak se to řekne? Zde se slova textů jednotlivých lekcí dostávají do tematických souvislostí.
Číst víc
Počet stran
520
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
622923
Jazyk
čeština
Nakladatel
Karolinum
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

„Je to úžasné, co všecko si mudlové vymysleli, aby se obešli bez čar a kouzel.“

Harry Potter a Tajemná komnata - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2016
Harry Potter a Tajemná komnata
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)