Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Proč pořád jen já - Anselm Grün, Alpha book, 2023

273 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Proč pořád jen já - Anselm Grün, Alpha book, 2023
Proč pořád jen já - Anselm Grün, Alpha book, 2023

Proč pořád jen já

Často slyšíme o problémech, které narušují a kalí vztahy v partnerství, rodině, v kruhu přátel, na pracovišti i ve farnosti. Dotyční si těchto mechanismů často nebývají ... Číst víc

Nakladatel
Alpha book, 2023
Počet stran
142

Často slyšíme o problémech, které narušují a kalí vztahy v partnerství, rodině, v kruhu přátel, na pracovišti i ve farnosti. Dotyční si těchto mechanismů často nebývají vědomi. Vnímají pouze narušené vztahy a bolestně nesou... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

273 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Proč pořád jen já - Anselm Grün, Alpha book, 2023
273 Kč

Více o knize

Často slyšíme o problémech, které narušují a kalí vztahy v partnerství, rodině, v kruhu přátel, na pracovišti i ve farnosti. Dotyční si těchto mechanismů často nebývají vědomi. Vnímají pouze narušené vztahy a bolestně nesou zranění, která jim tyto mechanismy působí. Nemají však tušení, jak se od jejich destruktivní síly osvobodit.
V této knize se dočtete o vzorcích chování, které nejčastěji narušují naše vztahy - od pocitů viny, citové vydírání, různé projekce až po duchovní zneužívání. Autoři v ní čtenářům nabízejí návod, jak se na tyto mechanismy v osobním životě ptát a jak je účinně řešit.

"Krásný obraz toho, co chápeme pod pojmem vymezení, nabízí miska: Podívejme se na misku s vodou. Na jejím dně leží vrstvička hlíny. Dokud je voda klidná, je průzračná a bez problému dohlédneme na dno. Jakmile ale někdo zvenčí do misky strčí, hlína ode dna se rozvíří a vodu zakalí. Když mě někdo naštve, vyvolá ve mně negativní pocity. V přeneseném smyslu mi zkalí vodu. Vymezit se by v této situaci znamenalo odsunout misku do takové vzdálenosti, aby do ní ten druhý nemohl strčit. V tom případě se voda znovu vyčistí. Druhý člověk ve mně vyvolává emoce. Avšak já zodpovídám za způsob, jak s těmi emocemi naložím. Jestliže se vůči tomu, kdo spouští mé emoce, vymezím, on nade mnou ztratí moc a já znovu najdu cestu k vnitřnímu pokoji. Dále se však musím vymezit i vůči svým emocím, udržet misku v klidu a umožnit jim, aby se usadily. V opačném případě by se mé nitro stále více kalilo."
Číst víc
Originální název
Warum immer ich?
Počet stran
142
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
120×190 mm
Hmotnost
158 g
ISBN
9788088428282
Rok vydání
2023
Edice
Fénix
Naše katalogové číslo
2300023
Jazyk
čeština
Původ
Německo
Nakladatel
Alpha book
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Anselm Grün

Číst víc

„Je to úžasné, co všecko si mudlové vymysleli, aby se obešli bez čar a kouzel.“

Harry Potter a Tajemná komnata - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2016
Harry Potter a Tajemná komnata
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)