Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
50 pilířů dospělosti - Vratislav Hlásek, Muza, 2023

284 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
50 pilířů dospělosti - Vratislav Hlásek, Muza, 2023
50 pilířů dospělosti - Vratislav Hlásek, Muza, 2023

50 pilířů dospělosti

Kniha o cestě ze závislosti na rodičích, partnerech, dětech

Co to vlastně znamená být dospělý? Není to něco, co dostáváme spolu s občankou. Pravda je, že většina lidí prožije celý svůj život ve stavu nedospělosti. Protože být skutečně... Číst víc

Nakladatel
Muza, 2023
Počet stran
224

Co to vlastně znamená být dospělý? Není to něco, co dostáváme spolu s občankou. Pravda je, že většina lidí prožije celý svůj život ve stavu nedospělosti. Protože být skutečně dospělý znamená onu prostou a přitom tak... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

284 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 9 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
50 pilířů dospělosti - Vratislav Hlásek, Muza, 2023
284 Kč

Více o knize

Co to vlastně znamená být dospělý? Není to něco, co dostáváme spolu s občankou. Pravda je, že většina lidí prožije celý svůj život ve stavu nedospělosti. Protože být skutečně dospělý znamená onu prostou a přitom tak náročnou věc: Schopnost doopravdy převzít odpovědnost za svůj život. Převzít odpovědnost pouze a jedině sám za sebe.
50 pilířů dospělosti je kniha o cestě ze závislosti na rodičích, partnerech, dětech a všech iluzích. Je to kniha o tom, že žijeme v nedospělé době. V době lidí, kteří se spoléhají na někoho jiného, fňukají, lpí na egu a zlobí se na své zrcadlo. Ano, asi každý jsme někdy takový. Ale dospělost znamená ochotu toto "nižší stádium lidské existence” překonávat.
Vratislav Hlásek je zkušený kouč a také zakladatel praxe náhradní pěstounské péče v České republice. A tak jako pomáhal najít nové rodiče dětem, které o své vlastní přišly v tom nejranějším věku, dnes pomáhá svým klientům, aby nebyli vydáni napospas emocím, které jimi cloumají, a lidem či institucím, které by jimi chtěly manipulovat. Své dlouholeté zkušenosti shrnuje Vratislav Hlásek velmi čtivým a praktickým způsobem v této knize.
V první části se podíváme na oněch "padesát pilířů dospělosti” doplněných o příběhy z praxe Vratislava Hláska. Dynamika popisovaných životních situací ilustruje, co je dospělost a jak fungují její pilíře. A ukazuje, že čím více pilířů do svého bytí integrujeme, tím stabilnější bude konstrukce onoho mostu života, který se klene mezi dětstvím a zralostí.
Druhá část je pak tvořena rozhovorem, v němž se novinář Jan Müller ptá Vratislava Hláska na všemožné otázky s dospělostí související.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Alex
Neověřený nákup
22.1.2024
Autor, zkušený kouč, ve své praxi klientky sexuálně zneužije, aby je doprovodil k dospělosti?
Achjo
Číst víc

„Líbaná ústa ničeho nepozbývají, ale obnovují se jako luna.“

Dekameron - Giovanni Boccaccio, 2014
Dekameron
Giovanni Boccaccio