Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Coco Chanel - Justine Picardie, Prostor, 2023

948 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Coco Chanel - Justine Picardie, Prostor, 2023
Coco Chanel - Justine Picardie, Prostor, 2023

Coco Chanel

Legenda a skutečnost

Revoluční módní návrhářka nahradila korzety z velrybích kostí námořnickými halenkami a volnými kalhotami a okázalé večerní róby vyměnila za malé černé šaty s jedinou šňůrkou... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Prostor, 2023
384 stran
5-6 hodin čtení

Revoluční módní návrhářka nahradila korzety z velrybích kostí námořnickými halenkami a volnými kalhotami a okázalé večerní róby vyměnila za malé černé šaty s jedinou šňůrkou perel. Zkrátka oblečením, v němž ženy mohly... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

948 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned
Další knižní vydání
Coco Chanel: The Legend and the Life - Justine Picardie, HarperCollins, 2010
Pevná vazba
Angličtina, 2010
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Revoluční módní návrhářka nahradila korzety z velrybích kostí námořnickými halenkami a volnými kalhotami a okázalé večerní róby vyměnila za malé černé šaty s jedinou šňůrkou perel. Zkrátka oblečením, v němž ženy mohly žít, dýchat a cítit se pohodlně. Obávaná i uctívaná svými současníky zemřela v roce 1971, ale její odkaz žije dál jako trvalá globální značka. Britská spisovatelka Justine Picardie strávila deset let pátráním po skutečné Coco Chanel, skryté pod slupkou legendární módní ikony. Ve své knize odhaluje skutečnost zbavenou nánosů romantiky a mýtů. Seznamuje nás s detaily traumatického dětství, útěku do nekonvenční dospělosti, odhaluje bolestnou minulost, lásky a ztráty, honbu za slávou a bohatstvím a to, jak se Chanel proměnila ve svůj největší výtvor.
Biografie doprovázená více než šedesáti dobovými fotografiemi se umístila mezi finalisty Galaxy National Book Awards 2010.
Číst víc
Originální název
Coco Chanel: The Legend and the Life
Počet stran
384
Vazba
pevná vazba
Rozměr
170×240 mm
Hmotnost
1096 g
ISBN
9788072605811
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2232583
Styl
historický
Jazyk
čeština
Původ
Francie
Nakladatel
Prostor
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
17.12.2023
Neskutečná Coco Chanel – módní návrhářka, žena, která stála u zrodu jednoho z nejoblíbenějších a nejprodávanějších parfémů, žena, která osvobodila ženy od korzetů. Ale také žena, která o sobě ráda vytvářela mýty, upravovala si pravdu o své minulosti a zanechala po sobě spoustu tajemství.
Autorka se vydala po jejích stopách a dlouhé roky sbírala informace, aby se pokusila složit ucelený obrázek o tom, kdo a jaká ve skutečnosti byla Coco Chanel.

Jelikož mám ráda životopisné knihy, mám ráda vše francouzské a od autorky jsem již četla knihu Miss Dior, rozhodně je tato kniha pro mě jako stvořená a já si její čtení neskutečně užívala.

Když vezmete knihu do rukou, pocítíte závan luxusu. To, jak je zpracovaná, je úžasné. Kvalitní papír, více jak 200 fotografií a ilustrací. Text přehledně rozdělen do kapitol podle důležitých životních milníků Coco. Přehledně zpracované. Je opravdu zážitkem už jen držet knihu v rukou.

Život Coco Chanel je zpracován již ve spoustě příběhů, já sama jsem četla několik knížek a viděla film s úžasnou Audrey Tautou, ale na této knize je vidět, jakou si autorka dala práci s tím, aby zjistila pravdu. Vyrazila na místa, kde Coco žila i tvořila. Strávila v její pracovně i v hotelovém pokoji, který obývala, nějaký čas. Snažila se vcítit do situací, které se tam mohly odehrávat.

Při čtení jsem si ještě dohledávala blíže to, co mě více zaujalo. Dozvěděla jsem se spoustu nového a naprosto si mě získalo to, jak Coco Chanel popisovala své „malé černé“ a vůbec to, proč říci ano černému oblečení.

Je to nádherná kniha se zajímavým obsahem, která by rozhodně neměla chybět ve vaší knihovničce.
Číst víc

Nakladatelství Prostor

Číst víc

„Výzvy byly těžké jen tehdy, když jste předem čekali, že neuspějete.“

S láskou, Lukov - Mariana Zapata, 2021
S láskou, Lukov
Mariana Zapata