Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Dotěrné drmolení - Ethan Kross, Leda, 2023

348 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Dotěrné drmolení - Ethan Kross, Leda, 2023
Dotěrné drmolení - Ethan Kross, Leda, 2023

Dotěrné drmolení

Ovládněme svůj vnitřní hlas, ať nám slouží

Všichni jsme zažili, když nám útržek rozhovoru zněl v hlavě pořád dokola: Neměla jsem na tátu vyletět, vždyť mě vždycky ve všem podporuje... Vnitřní hlas opakuje naléhavou... Číst víc

Nakladatel
Leda, 2023
Počet stran
328

Všichni jsme zažili, když nám útržek rozhovoru zněl v hlavě pořád dokola: Neměla jsem na tátu vyletět, vždyť mě vždycky ve všem podporuje... Vnitřní hlas opakuje naléhavou výčitku znovu a znovu a znovu... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

348 Kč

Cena v knihkupectví: 497 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024
Dotěrné drmolení - Ethan Kross, Leda, 2023
348 Kč

Více o knize

Všichni jsme zažili, když nám útržek rozhovoru zněl v hlavě pořád dokola: Neměla jsem na tátu vyletět, vždyť mě vždycky ve všem podporuje... Vnitřní hlas opakuje naléhavou výčitku znovu a znovu a znovu.
Přeháníme, děláme si starosti, katastrofizujeme. „Dotěrné drmolení“ označuje právě tyto negativní myšlenkové smyčky: vytrvalé, ale bezcenné přemítání o minulosti, úporné obavy z budoucnosti. Negativní myšlenky nám brání v řešení problému i v dalších nutných činnostech. Mohou mít sociální důsledky, když ve styku s ostatními lidmi neustále zdůrazňujeme jen svoje problémy.
V Dotěrném drmolení nás psycholog a neurovědec Ethan Kross naučí, jak hlas v naší hlavě ovládnout. Cílem ale není umlčet ho, přestat mluvit sám se sebou – to by se nám mohlo vymstít.
Jak se ukáže, klíčovou strategií je „distancovaná samomluva“, jež spočívá v dosažení mentálního odstupu od sebe sama, v získání nadhledu. Mluvíme pak sami se sebou, jako bychom byli jinou osobou: Nemůžeš vědět, co tím vlastně myslel. Možná tvoji reakci chápe.
Vnitřní hlas se může stát jednou z našich nejsilnějších stránek, může nás přenášet do jiných světů, představit nám o něco jinou minulost, ale hlavně vzrušující budoucnost – nedovolme mu, aby nás věznil v pekle sebeobviňování.
Číst víc
Počet stran
328
Vazba
pevná vazba
Rozměr
145×225 mm
Hmotnost
576 g
ISBN
9788073357887
Rok vydání
2023
Edice
Prameny
Naše katalogové číslo
2178305
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Leda
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„A tak se toho vzdáte. Všeho se vzdáte. Už nikdy nebudete chtít znovu milovat, bez ohledu na to, jaká tvář lásky se vám ukáže. Protože žádná nestojí za to, abyste ještě někdy spatřili její odvrácenou tvář.“

Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover, 2020
Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover