Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Nepoložená otázka
E-kniha

Dievčina Ela vyrastá a dospieva v časoch komunizmu. V skutočnosti o komunizmus nešlo, súdruhovia a s nimi povinne celá spoločnosť sa ho iba snažili vybudovať. Nevybudovali,... Číst víc

5,0 3 hodnocení
Nakladatel
Slovart, 2023
464 stran
6-7 hodin čtení

Dievčina Ela vyrastá a dospieva v časoch komunizmu. V skutočnosti o komunizmus nešlo, súdruhovia a s nimi povinne celá spoločnosť sa ho iba snažili vybudovať. Nevybudovali, respektíve nedobudovali. Malá Ela a s ňou statisíce ďalších ... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenština

409 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

Dievčina Ela vyrastá a dospieva v časoch komunizmu. V skutočnosti o komunizmus nešlo, súdruhovia a s nimi povinne celá spoločnosť sa ho iba snažili vybudovať. Nevybudovali, respektíve nedobudovali. Malá Ela a s ňou statisíce ďalších detí si však neuvedomovali, o čo ide. Svoju realitu - veď sa do nej narodili - vnímali ako jedinú možnú. Elin pohľad na svet a dennodennú skúsenosť relativizuje z veľkého odstupu ponúkaný postoj jej babičky, ktorá cez vlastné spomienky a celkom inú životnú skúsenosť komentuje Elin život. Ela - spočiatku dieťa, postupom času mladá žena - nie je zúfalec, žije naplno, so všetkým, čo sa ponúka, čo je možné. Pritom však v sebe nesie niečo, čo tají, o čom sa vonku, ale ani doma príliš nehovorí, čo jednoducho nie je možné celkom zamiesť pod koberec - mrazivý príbeh svojho otca.
Číst víc
Počet stran
464
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
2232311
Jazyk
slovenština
Původ
Slovensko
Nakladatel
Slovart
Pro koho
pro muže, pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

Zuzana Veselá
Neověřený nákup
28.2.2024
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Kniha byla především poutavá, skvěle se četla, i když mi chvíli trvalo, než jsem pochopila záměr a zorientovala se. Ale nedejte se zdánlivou časovou nejednoznačností odradit, zakrátko se vše zpřehlední a pak si náročnější čtenář přijde na své. Text je laskavý a vtipný, byť doba, o které se zde píše, ani laskavá ani příliš vtipná nebyla, ale hlavní hrdinka Ela se s problémy vypořádává po svém - mnohdy nečekaně, bouřlivě a dravě, i když to, co ji sužuje, nejsou jen malichernosti. Autorka také otevírá téma, které se zatím ve slovenské literatuře nevyskytuje - téma antihrdinů, kteří se provinili za druhé světové války v časech existence tzv. Slovenské republiky a SNP. Ptá se kde jejich vina začíná a kde končí a do jaké míry byl právě komunistický režim připraven a oprávněn jejich činy soudit.
Styl je přitom paradoxně velmi poetický, plný metafor a barvitých obrazů, autorka umí dobře uchopit atmosféru, vystihnout náladu, dát textu živou autentickou podobu. Zřejmě není náhodou, že jde o spisovatelku, která se dříve etablovala především jako básnířka.
Číst víc

Nakladatelství Slovart

Číst víc

„Otče náš, jenž jsi na nebesích, co tam pořád v tom nebi děláš, slez už konečně a buď tady se mnou dole.“

Neděle odpoledne - Viktorie Hanišová, 2022
Neděle odpoledne
Viktorie Hanišová