Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Pivovarství - Gabriela Basařová a kolektív, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2010

1 622 Kč

Přidejte do košíku a poštovné máte zdarma :)
Pivovarství - Gabriela Basařová a kolektív, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2010
Pivovarství - Gabriela Basařová a kolektív, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2010

Pivovarství

Teorie a praxe výroby piva

Kniha pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. V začátku jsou probrány suroviny pro výrobu piva (slad, náhražky sladu, chmel, chmelové přípravky, voda a... Číst víc

Nakladatel
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2010
Počet stran
904

Kniha pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. V začátku jsou probrány suroviny pro výrobu piva (slad, náhražky sladu, chmel, chmelové přípravky, voda a pomocné materiály),... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Kniha pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. V začátku jsou probrány suroviny pro výrobu piva (slad, náhražky sladu, chmel, chmelové přípravky, voda a pomocné materiály), další kapitoly, další kapitoly pojednávají o pivovarských kvasinkách, mikrobiální kontaminaci a nomenklatuře enzymů důležitých v pivovarské výrobě. Stěžejní jsou části věnované základním technologickým úsekům výroby: přípravě mladiny, kvašení a dokvašování, filtraci a membránovým technikám, pasteraci a stáčení piva. Dále je uveden přehled vlastností různých druhů piv a je probrána fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, popsáno jeho stárnutí a hodnocení jakosti piv. Samostatná rozsáhlá kapitola pojednává o sanitaci výrobních zařízení, další se zabývá hospodařením s energií, vodou a odpady. V závěru jsou ve stručnosti probrány zdravotní aspekty piva.

V knize je použito platné chemické názvosloví a rozdělení chemických sloučenin důležitých v pivovarství, především polyfenolových látek. Jednotlivé kapitoly jsou vždy zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy postupů popisovaných v kapitole, přehled a zhodnocení současných technologických variant i moderních vývojových technologií a technického zařízení, popis provozní a laboratorní kontroly a v některých kapitolách i speciálních metod a přístrojů. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací, především z posledních deseti let.

Kniha je svým rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia v daném oboru a pracovníkům pivovarské praxe i spolupracujících institucí, kteří si podle hloubky potřebných poznatků a informací mohou vybírat určité partie jednotlivých kapitol ke studiu.
Číst víc
Počet stran
904
Vazba
pevná vazba
Rozměr
170×245 mm
Hmotnost
1620 g
ISBN
9788070807347
Rok vydání
2010
Naše katalogové číslo
80917
Vydání
1
Jazyk
čeština
Nakladatel
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Každé rozhodnutí má svůj příběh, spousta okamžiků našeho života se tísní někde v koutě a čeká na své vyústění a vyústění nakonec přijde.“