Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Ilustrovaný příběh umění, Grada, 2022

958 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Ilustrovaný příběh umění, Grada, 2022
Ilustrovaný příběh umění, Grada, 2022

Ilustrovaný příběh umění

Významná umělecká hnutí a obrazy, které jim byly inspirací

    Tato kniha je úchvatnou vizuální cestou, během které zažijete povznášející sílu umění. Seznámíte se s pracemi více než 700 umělců a na kvalitních ilustracích si prohlédnete... Číst víc

    Nakladatel
    Grada, 2022
    Počet stran
    400

    Tato kniha je úchvatnou vizuální cestou, během které zažijete povznášející sílu umění. Seznámíte se s pracemi více než 700 umělců a na kvalitních ilustracích si prohlédnete nejen 2500 jejich děl včetně těch nejzásadnějších, nejznámějších či klíčových... Číst víc

    • Pevná vazba
    • Čeština

    958 Kč

    Skladem 1 ks
    Posíláme ihned

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Všude samí lháři - Shari Lapena, Kalibr, 2024

    Více o knize

    Tato kniha je úchvatnou vizuální cestou, během které zažijete povznášející sílu umění. Seznámíte se s pracemi více než 700 umělců a na kvalitních ilustracích si prohlédnete nejen 2500 jejich děl včetně těch nejzásadnějších, nejznámějších či klíčových z hlediska daného hnutí, směru, období nebo samotného tvůrce, ale i různé technické detaily a další zajímavé podrobnosti.

    Umění se neustále vyvíjí. Od okamžiku, kdy prehistoričtí umělci začali zdobit své jeskyně, malíři pořád hledali nové způsoby, jak zobrazit svět kolem sebe. Někdy ostatní vede do neprobádaného uměleckého území osamělý génius – někdo jako Giotto, Leonardo či Picasso. Jindy zkoumají nový styl nebo myšlenku skupiny podobně naladěných malířů a vytvoří tak celé umělecké hnutí. Tato kniha sleduje v plné šíři rozvoj nejvýznamnějších uměleckých hnutí, od prvních zdrojů inspirace až po mimořádná mistrovská díla, jimiž jejich sláva vrcholí.

    Počínaje zásadním klíčovým okamžikem – obrazem, který udával směr celého hnutí nebo ztělesňoval mnohé z jeho charakteristických rysů – jsou zde zkoumány nejrůznější další vlivy, ať už je to chemik, který namíchá zcela nový pigment, archeolog, jenž odkryje zapomenutý poklad, nebo umělecký mecenáš, který zpochybňuje stávající zvyklosti. V širším smyslu mají vliv i zásadní společenské a politické události. Francouzská revoluce inspirovala jak neoklasicistní, tak i romantické malíře, vynález knihtisku vedl k intenzivnější výměně myšlenek v době renesance a šíření železnic umožnilo cesty do nových lokalit a změnilo způsob, jímž tvořili impresionisté.

    Bohatě ilustrované časové osy osvětlují jednotlivá významná umělecká hnutí přehledněji než kdy dříve. Zásadní díla, která stála za změnami směřování ve výtvarném umění, se zde představují poprvé, včetně zhodnocení jejich původu a vlivu. Nejslavnější mistrovská díla jsou propojena s životy umělců a soudobými událostmi, aby tak vypověděla příběh malířství v jeho úplnosti. Poznejte umění ze zcela nové perspektivy.
    Číst víc
    Počet stran
    400
    Vazba
    pevná vazba
    Rozměr
    252×301 mm
    Hmotnost
    2344 g
    ISBN
    9788027131815
    Rok vydání
    2022
    Naše katalogové číslo
    1732567
    Jazyk
    čeština
    Původ
    Česko
    Nakladatel
    Grada
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbila kniha vám?

    Nakladatelství Grada

    Číst víc

    „Několik z nich se zavrtělo na židlích. Možná to byl signál, že ho konečně začínají chápat. Na druhou stranu to ale úplně klidně mohly být hemoroidy. U státních zaměstnanců člověk nikdy pořádně neví, na čem je.“

    Složka 64 - Jussi Adler-Olsen, 2013
    Složka 64
    Jussi Adler-Olsen