Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Reykjavík, Lingea, 2019

234 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Reykjavík, Lingea, 2019
Reykjavík, Lingea, 2019

Reykjavík

    První vydání průvodce do Reykjavíku, novinka. Nenechte si ujít náš výběr nejkrásnějších míst ve městě i v okolí! Užijte si neuvěřitelnou atmosféru dlouhých letních dní nebo... Číst víc

    Nakladatel
    Lingea, 2019
    192 stran
    3-4 hodiny čtení

    První vydání průvodce do Reykjavíku, novinka. Nenechte si ujít náš výběr nejkrásnějších míst ve městě i v okolí! Užijte si neuvěřitelnou atmosféru dlouhých letních dní nebo nekonečných zimních nocí. Poznejte památky, architek Číst víc

    • Brožovaná vazba
    • Čeština

    234 Kč

    U dodavatele
    Posíláme do 7 – 12 dnů

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Na ledě - Hannah Grace, Ikar CZ, 2024

    Více o knize

    První vydání průvodce do Reykjavíku, novinka. Nenechte si ujít náš výběr nejkrásnějších míst ve městě i v okolí! Užijte si neuvěřitelnou atmosféru dlouhých letních dní nebo nekonečných zimních nocí. Poznejte památky, architekturu, vyzkoušejte místní wellness v podobě termálních bazénů. Kniha nabídne i výlety do islandské přírody, na ledovce, sopky, za gejzíry nebo romantikou Modré laguny. Užasnete nad neobyčejnou barvou vody a v lázni o teplotě 38 °C se příjemně uvolníte. Většinu turistů mířící na Island na podzim a v zimě láká také polární záře. Její pozorování je v Reykjavíku možné od půlky září do konce března. Ještě magičtější je samozřejmě sledovat polární záři a být přitom ponořeni v teplé vřídelní vodě. Je to jako spojit příjemné s užitečným. Stejně magické jsou neuvěřitelné barvy islandských přírodních panoramat v létě. Island mile překvapí i milovníci umění a architektury, stejně jako příznivce pozorování ptáků nebo velryb.

    Jediným slabším místem je nepředvídatelnost islandské přírody, počasí a zejména pak sopek. Erupce sopky Eyjafjallajökull paralyzovala evropský vzdušný prostor roku 2010. Mnozí si tak dovolenou neplánovaně prodloužili a jiní zase neodletěli vůbec. Výbuch sopky Laki v roce 1783 dokázal změnit celosvětové klima na několik let a následně pomohl zažehnout Velkou francouzskou revoluci.
    Číst víc
    Počet stran
    192
    Vazba
    brožovaná vazba
    Rozměr
    120×160 mm
    Hmotnost
    171 g
    ISBN
    9788075084415
    Rok vydání
    2019
    Edice
    Zelený průvodce
    Naše katalogové číslo
    600075
    Jazyk
    čeština
    Nakladatel
    Lingea
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbila kniha vám?

    Nakladatelství Lingea

    Číst víc

    „Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“