Čtenářský klub - Kniha měsíce se slevou - Zjistit Více
Kávy a čaje: Basilur Soursop (Bio - Racio)

136 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Nelze měnit velikost písma, formát je proto vhodný spíše pro větší obrazovky.

Více informací v našich návodech

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Více informací v našich návodech

Přečtete na:

Nepřečtete na:

Jak číst e-knihy zabezpečené přes Adobe DRM?
Kávy a čaje: Basilur Soursop (Bio - Racio)
Kávy a čaje: Basilur Soursop (Bio - Racio)

Basilur Soursop

Pravý ceylónsky sypaný čaj

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný... Číst víc

    5,0 2 hodnocení
    Výrobce
    Bio - Racio, 2018

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný... Číst víc

    • Káva/čaj

    136 Kč

    Skladem 1 ks
    Posíláme ihned
    Tento produkt máme sice aktuálně na skladě, zbývají ale už jen poslední kusy. Pokud ho chcete rychle, pospěšte si! Dodání dalších může trvat déle, obvykle do šesti dní.

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat knihy na Martinus.cz?

    • Máme více než 300 000 knih skladem
    • Knihomolská záložka ke každému nákupu
    • Více než 9 000 výdejních míst

    Naši skřítci doporučují

    Sára Zeithammerová - Příběh o lásce, víře a nekonečné vůli
    Kávy a čaje: Basilur Soursop (Bio - Racio)
    136 Kč
    Skladem 1 ks
    Posíláme ihned
    Tento produkt máme sice aktuálně na skladě, zbývají ale už jen poslední kusy. Pokud ho chcete rychle, pospěšte si! Dodání dalších může trvat déle, obvykle do šesti dní.

    Více o produktu

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný
    Složení: zelený čaj, kiwi do 2 %, graviola do 2 %, aroma gravioly
    Nadmořská výška sběru čaje: High Grown

    Hmotnost: 100g
    Návod na přípravu: 1 sáček / lžičku na 250ml šálek, zalít vodou 80°C, louhovat 2-3 minuty


    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Naše katalogové číslo
    313607
    Hmotnost
    100
    Celková hmotnost
    127 g
    Rozměr
    85×170 mm
    Balení
    krabička
    Katalogové číslo výrobce
    3808
    Edice
    Magic Green
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu nebo škodlivý obsah

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    5,0 / 5
    2
    0
    0
    0
    0

    Jak se líbil produkt vám?

    Čtenářské recenze

    AS
    Neověřený nákup
    27.12.2021
    fajn čajík
    mám ho prvýkrát, je príjemný a vraj aj zdravý, tak odporúčam všetkým vyskúšať...celkovo Basilur čaje sú špička
    reagovat
    Lukáš Ruščin
    Ověřený nákup
    2.7.2021
    Najlepší čaj
    Čaje Basilur sú veľmi kvalitné. Nekúpite ich hocikde. Graviola je zdravá a navyše moja najobľúbenejšia príchuť.
    reagovat

    Lidé jsou přesvědčení, že manželství končí, když se láska vytratí. Když zloba nahradí štěstí. Když pohrdání nahradí rozkoš. Jenže Graham a já se na sebe nezlobíme. Jen prostě nejsme ti samí lidé, kterými jsme bývali.
    Kniha: To nejlepší v nás (Colleen Hoover)
    To nejlepší v nás
    • Colleen Hoover