Čtenářský klub - Kniha měsíce se slevou - Kniha Pozor! Pohov! Claire Kilroy. NAKLADATEL Prostor, 2025. Zjistit Více
Kávy a čaje: Basilur Soursop (Bio - Racio)

136 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Nelze měnit velikost písma, formát je proto vhodný spíše pro větší obrazovky.

Více informací v našich návodech

Přečtete na zařízeních:

  • Pocketbook
  • Kindle
  • Smartphone nebo tablet s příslušnou aplikací
  • Počítač s příslušnou aplikací

Více informací v našich návodech

Přečtete na:

Nepřečtete na:

Jak číst e-knihy zabezpečené přes Adobe DRM?
Kávy a čaje: Basilur Soursop (Bio - Racio)
Kávy a čaje: Basilur Soursop (Bio - Racio)

Basilur Soursop

Pravý ceylónsky sypaný čaj

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný... Číst víc

    5,0 2 hodnocení
    Výrobce
    Bio - Racio, 2018

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný... Číst víc

    • Káva/čaj

    136 Kč

    U dodavatele
    Posíláme do 1 – 5 dnů
    Tento produkt momentálně nemáme na skladě, ale většinou vám ho dokážeme sehnat a odeslat do 1 – 5 dnů. A pokusíme se to zvládnout i o něco rychleji!

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat knihy na Martinus.cz?

    • Tituly skladem doručujeme do druhého dne
    • Knihomolská záložka ke každému nákupu
    • Více než 9 000 výdejních míst

    Naši skřítci doporučují

    Italské slunce zvládne zahojit i ty najhlubší šrámy.. Kniha Ty, já a Itálie, Sue Roberts. NAKLADATEL Red, 2025. Zjistit více
    Kávy a čaje: Basilur Soursop (Bio - Racio)
    136 Kč
    U dodavatele
    Posíláme do 1 – 5 dnů
    Tento produkt momentálně nemáme na skladě, ale většinou vám ho dokážeme sehnat a odeslat do 1 – 5 dnů. A pokusíme se to zvládnout i o něco rychleji!

    Více o produktu

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), sypaný
    Složení: zelený čaj, kiwi do 2 %, graviola do 2 %, aroma gravioly
    Nadmořská výška sběru čaje: High Grown

    Hmotnost: 100g
    Návod na přípravu: 1 sáček / lžičku na 250ml šálek, zalít vodou 80°C, louhovat 2-3 minuty


    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Naše katalogové číslo
    313607
    Hmotnost
    100
    Celková hmotnost
    127 g
    Rozměr
    85×170 mm
    Balení
    krabička
    Katalogové číslo výrobce
    3808
    Edice
    Magic Green
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu nebo škodlivý obsah

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    5,0 / 5
    2
    0
    0
    0
    0

    Jak se líbil produkt vám?

    Čtenářské recenze

    AS
    Neověřený nákup
    27.12.2021
    fajn čajík
    mám ho prvýkrát, je príjemný a vraj aj zdravý, tak odporúčam všetkým vyskúšať...celkovo Basilur čaje sú špička
    reagovat
    Lukáš Ruščin
    Ověřený nákup
    2.7.2021
    Najlepší čaj
    Čaje Basilur sú veľmi kvalitné. Nekúpite ich hocikde. Graviola je zdravá a navyše moja najobľúbenejšia príchuť.
    reagovat

    Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.