Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Island - turistický průvodce, Jota, 2008

588 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Island - turistický průvodce, Jota, 2008
Island - turistický průvodce, Jota, 2008

Island - turistický průvodce

    Průvodce Rough Guide po Islandu je nejúplnější turistickou publikací věnovanou této fascinující zemi. Nejdete v něm kromě popisu všech zajímavých míst i přírodních úkazů... Číst víc

    5,0 5 hodnocení
    Nakladatel
    Jota, 2008
    Počet stran
    359

    Průvodce Rough Guide po Islandu je nejúplnější turistickou publikací věnovanou této fascinující zemi. Nejdete v něm kromě popisu všech zajímavých míst i přírodních úkazů... Číst víc

    • Brožovaná vazba
    • Čeština
    Vyprodané

    Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

    Více o knize

    Průvodce Rough Guide po Islandu je nejúplnější turistickou publikací věnovanou této fascinující zemi. Nejdete v něm kromě popisu všech zajímavých míst i přírodních úkazů (od kosmopolitního Reykjavíku až po pozoruhodnou divokou přírodu poloostrova Hornstrandir) také řadu barevných fotografií islandských památek a zajímavostí, podrobné seznamy hotelů, restaurací a barů v Reykjavíku i ostatních oblastech, včetně cenových relací a doporučení; nechybí poučný komentář k islandské historii i současnousti ani mapy všech regionů..

    Island, ležící na samém okraji polárního kruhu, usazený v jedné z vulkanicky nejaktivnějších oblastí, dnes neodolatelně přitahuje cestovatele z celého světa svými majestátními ledovci, bublajícími termálními prameny a rozeklanými fjordy, půlnočním sluncem a bohatou historií a literaturou.
    Třebaže rozlohou je Island velký jako Anglie, jeho populace čítá pouhých 283 000 obyvatel, odpovídá tedy populaci mnoha jednotlivých měst v jiných zemích. Tři z pěti Islanďanů žijí v oblasti Velkého Reykjavíku.
    Island je usazen nad severoatlantickým zlomem, kde se stýkají dvě zemské tektonické desky, pomalu se od sebe navzájem vzdalující. Výsledkem je to, že se Island každým rokem rozšiřuje průměrně o 1 cm. Na obou stranách zlomu táhnoucího se od severovýchodu k jihozápadu, jsou častými jevy zemětřesení a jiné sopečné aktivity. Na Islandu nejsou žádné železnice ani dálnice. Jedinou hlavní silnicí na Islandu je Ringroad, která se stáčí kolem celého ostrova a která byla dokončena teprve před třiceti lety po několika neúspěšných pokusech přemostit zrádné ledovcové řeky na jižním pobřeží.
    Na Islandu se nachází třetí největší ledovec na světě Vatnajökull. Jedním z největších zdrojů geotermální energie je kaldera Grímsvötn, usazená přímo pod ledovým příkrovem. Díky existenci nespočetných středověkých dokumentů je mnoho Islanďanů schopno vypátrat své předky až do doby vikingského osídlení okolo roku 800 n. l. Nízká míra imigrace v průběhu staletí znamená, že Islanďané jsou dnes jedním z geneticky „nejčistších“ národů na světě, čímž poskytují neocenitelné příležitosti pro vědecké výzkumy.
    Číst víc
    Příloha
    DVD
    Počet stran
    359
    Vazba
    brožovaná vazba
    Rozměr
    130×200 mm
    Hmotnost
    490 g
    ISBN
    9788072175741
    Rok vydání
    2008
    Edice
    Rough Guides
    Naše katalogové číslo
    49968
    Jazyk
    čeština
    Nakladatel
    Jota
    Kategorizace

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    5,0 / 5

    5 hodnocení

    5
    0
    0
    0
    0

    Jak se líbila kniha vám?

    Nakladatelství Jota

    Číst víc

    „Bohatství jako by padalo do klína lidem, kteří jsou chudí duchem, chudí zájmy a radostí.“

    Na východ od ráje - John Steinbeck, 2020
    Na východ od ráje
    John Steinbeck