Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Kolo pro děti i jejich rodiče - Jiří Šafránek, Portál, 2000

155 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Kolo pro děti i jejich rodiče - Jiří Šafránek, Portál, 2000
Kolo pro děti i jejich rodiče - Jiří Šafránek, Portál, 2000

Kolo pro děti i jejich rodiče

Využití kola pro rodinné akce, vybavení a doplňky kola, zdraví a bezpečnost, cyklisté a postižení. Číst víc

Nakladatel
Portál, 2000
Počet stran
212

Využití kola pro rodinné akce, vybavení a doplňky kola, zdraví a bezpečnost, cyklisté a postižení. Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

 Kolo se stává stále oblíbenějším prostředkem pro rekreaci, sport i dopravu. Cyklistický vývoj mnoha dětí je však poznamenán živelností, která souvisí s nedostatkem informací. Příručka Kolo pro děti a jejich rodiče je určena těm, kteří chtějí dobře obstát v roli cyklistického rodiče, učitele a vedoucího dětí a mládeže. Zásobí je informacemi důležitými při výběru vhodného kola a jeho vybavení, při základní údržbě a opravách v domácí dílně i na cestách. Čtenáři získají přehled o cyklistické výstroji i o tom, jak zajistit bezpečnost na kole a přispět k posílení zdraví mladého cyklisty. Autor nabízí i náměty pro hry, které lze využít pro postupný výcvik techniky jízdy v rodině i ve skupině dětí a pomocí nichž se děti zábavnou formou naučí cyklistickým dovednostem a znalostem nutným v silničním provozu.

Ukázka



Dakar


Zaměření: jízda v sypkém povrchu


Pomůcky: pískoviště


Prostředí: pískoviště nebo hlubší písek na lesní cestě


Příprava:


Pokud se vydáte z hradu Bezdězu do městečka Doks po lesních cestách, narazíte v některých úsecích na jemný a různě hluboký písek. Jízdě v tomto terénu začaly děti říkat rallye Paříž–Dakar, později už jen Dakar. Byla to pro ně cenná a zábavná zkušenost – hledání nejlepší průjezdní trasy (stopy), odhadování hloubky písku, udržování přímého směru jízdy bez velkého zatěžování předního kola. Větší zatěžování zadního kola, aby se neprotáčelo. Odhad optimální rychlosti. Včasné opření vnitřní nohou o zem v momentě smyku, který už nejde zvládnout náklonem na druhou stranu. Vše na rovině, takže nehrozilo nebezpečí z rychlých pádů.


Podobnou, ale ne tak intenzivní zkušenost lze získat i průjezdem pískoviště na hřišti. Je třeba zajistit poměrně dlouhé a hluboké pískoviště. Protože tento umělý terén je zpravidla úzký, je nutné, aby se do něj vjíždělo po jednom. Před touto hrou by se měl dokonale utřít přebytečný olej na řetězu a přehazovačce, aby se na něj nechytal písek.


Popis:

Při soutěžení se zaměřujeme na úspěšnost, a nikoli na čas. Pokud soutěžíme, je nutné zajistit stejnou délku rozjezdu a cvičence rozdělit do skupin podle druhů pneumatik. Samozřejmě, že širší pneumatiky jsou výhodnější.
Číst víc
Počet stran
212
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
147×210 mm
Hmotnost
272 g
ISBN
8071784389
Rok vydání
2000
Naše katalogové číslo
5712
Jazyk
čeština
Nakladatel
Portál
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Portál

Číst víc

„Když najdeš lásku, držíš se jí. Popadneš ji oběma rukama a uděláš, co můžeš, abys ji nepustila. Nejde se k ní otočit zády a předpokládat, že na tebe bude čekat, kdes ji nechala, dokud na ni nebudeš připravená.“

9. listopad - Colleen Hoover, 2021
9. listopad
Colleen Hoover