Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Tibetská kniha mrtvých - Kolektiv autorů, Nakladatelství Aurora, 2001

161 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Tibetská kniha mrtvých - Kolektiv autorů, Nakladatelství Aurora, 2001
Tibetská kniha mrtvých - Kolektiv autorů, Nakladatelství Aurora, 2001

Tibetská kniha mrtvých

  • Autorský kolektiv

Tibetská kniha mrtvých. Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Nakladatelství Aurora, 2001
Počet stran
208

Tibetská kniha mrtvých. Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

Více o knize

 Kniha mrtvých je základním dílem tibetského buddhismu. Její vznik se datuje do 8. století n. l., kdy byla patrně poprvé zapsána, avšak v následujících zhruba šesti stoletích patřila k tajným, "zakopaným" knihám, které nepronikly na veřejnost. O její rozšíření se zasloužil až ve 14. století asketa Karmalingpa, který ji údajně objevil na hoře Gampodar a předal svým následovníkům.
 Kniha mrtvých je formulována jako poučení zemřelému na jeho cestě do zásvětí - v "mezistavu", který následuje po fyzické smrti. Podle tibetských buddhistických představ totiž smrt není absolutním předělem mezi životem a bezživotím; život pozemský a zásvětní jsou dvě formy vyšší existence a hranice mezi nimi je plynulá. Poučení člověku na přechodu mezi těmito dvěma stavy pak není jen popisem pohřebního rituálu, nýbrž také, a vlastně především, plánem správné životní cesty vedoucí k vysvobození, a shrnuje základní principy buddhistické morálky a filozofie. - V tom je pro nás Kniha mrtvých ojedinělým kulturněhistorickým svědectvím o myšlení a způsobu života ve starém Tibetu.
Číst víc
Počet stran
208
Vazba
pevná vazba
ISBN
8085974517
Rok vydání
2001
Naše katalogové číslo
6009
Jazyk
čeština
Nakladatel
Nakladatelství Aurora
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Shelax
Neověřený nákup
6.8.2005
Super kniha
Je to vážne zaujímavé čítanie,určite nie také,na aké sme zvyknutí,no napriek tomu Vás dokáže pohltiť. Túto knihu jednoznačne odporúčam čítať každému,koho podobné veci fascinujú a zaujímajú,človek si po prečítaní vytvorí zase novú predstavu o živote a samozrejme aj o smrti... Číst víc

„V tajemstvích je síla. A ta síla slábne, když se o ně někdo rozdělí, takže je nejlepší, když se tajemství udržují, a udržují se pořádně. Když se o tajemství podělíš, o opravdová tajemství, o ta důležitá, dokonce jen s jedním jediným člověkem, změní je to. Když si je napíšeš, je to ještě horší, protože se nedá odhadnout, kolik lidí je uvidí na papíře, ať jsi s tím sebeopatrnější. Takže když už máš tajemství, je opravdu nejlepší je udržovat, jak pro jejich vlastní dobro, tak pro tvoje.“

Noční cirkus - Erin Morgenstern, 2020
Noční cirkus
Erin Morgenstern