Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Trialogy na okraji Západu - Ralph Abraham, Terence McKenna, Rupert Sheldrake, DharmaGaia, 2008

258 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Trialogy na okraji Západu - Ralph Abraham, Terence McKenna, Rupert Sheldrake, DharmaGaia, 2008
Trialogy na okraji Západu - Ralph Abraham, Terence McKenna, Rupert Sheldrake, DharmaGaia, 2008

Trialogy na okraji Západu

Chaos, tvořivost a znovuposvěcení světa

Kniha je záznamem diskusí mezi Ralphem Abrahamem, matematikem a předním odborníkem na teorii chaosu, Terencem McKennou, etnobotanikem a odborníkem na šamanismus, a Rupertem... Číst víc

5,0 9 hodnocení
Nakladatel
DharmaGaia, 2008
216 stran
3 hodiny čtení

Kniha je záznamem diskusí mezi Ralphem Abrahamem, matematikem a předním odborníkem na teorii chaosu, Terencem McKennou, etnobotanikem a odborníkem na šamanismus, a Rupertem Sheldrakem, uznávaným biologem a autorem teorie morfogenetických polí... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

Více o knize

Kniha je záznamem diskusí mezi Ralphem Abrahamem, matematikem a předním odborníkem na teorii chaosu, Terencem McKennou, etnobotanikem a odborníkem na šamanismus, a Rupertem Sheldrakem, uznávaným biologem a autorem teorie morfogenetických polí, které se uskutečnily v Institutu v Esalenu v Kalifornii v roce 1989 a 1990.

Spolu s nimi se vnímavý čtenář může zúčastnit fascinující výpravy do hraničních oblastí lidského bádání, jako je vztah mezi chaosem a vnějšími podněty lidské představivosti, povaha času a krajního bodu Omega, či vyhlídky na překročení mezí vědeckého a mystického pohledu na svět.

Čím může chaos obohatit náš život? Je apokalypsa proroctvím naplňujícím samo sebe? Jak mohou vědci a mystikové spolu obývat jednu planetu? Vyvíjí se věčné přírodní zákony? Existuje říše za prostorem a časem, obsahující formy a zákony tvořivosti, organizace a evolučních procesů, nebo se vesmír utváří přímo za chodu? Jsou vizionářské rostliny naším spojencem a průvodcem a je theobotanika klíčem k probuzení? Jak můžeme zbořit fundamentální bariéry ve svých myslích, abychom mohli vykročit do nové etapy lidského dobrodružství?

Trialogy na hranicích Západu jsou výzvou pro nejhlubší úrovně našeho myšlení, zpochybňující naše názory na realitu, morálku a povahu života a vesmíru. Jsou knihou iniciační - knihou usilující přetvořit vnější i vnitřní krajinu naší kultury stejně jako vědu a lidskou mysl.

Tyto přátelské rozhovory mezi třemi hluboce vzdělanými a myšlenkově otevřenými muži představují i po patnácti letech od prvního vydání čelní vlnu jednoho směru současného západního vědeckého bádání.


Předmluva Jean Houstonová. Edice Nová éra. Přeložil Michal Synek.

"Trialogy... jsou minovým polem plným mentálních sond, jedinečným výplodem vznešeného kruhu džentlmenských géniů ve chvíli nejosvícenějšího osvícení... knihou iniciační - knihou usilující přetvořit vnější i vnitřní krajinu naší kultury, stejně jako vědu a lidskou mysl." z předmluvy Jean Houstonové
Číst víc
Počet stran
216
Vazba
pevná vazba
Rozměr
135×207 mm
Hmotnost
345 g
ISBN
9788086685090
Rok vydání
2008
Naše katalogové číslo
59594
Jazyk
čeština
Nakladatel
DharmaGaia
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

9 hodnocení

9
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

„Měl celé mé srdce, a to od chvíle, kdy mi dovolil, abych samu sebe chránila, od chvíle, kdy se postavil vedle mě, a ne přede mě.“

Království těla a ohně - Jennifer L. Armentrout, Hang Le (ilustrátor), 2022
Království těla a ohně
Jennifer L. Armentrout, Hang Le (ilustrátor)