Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Audiokniha
Síla lítosti - Daniel H. Pink, Audiolibrix, 2023
Audiokniha
Audiokniha
Síla lítosti - Daniel H. Pink, Audiolibrix, 2023
Audiokniha

Síla lítosti
Audiokniha

Audiokniha Síla lítosti, kterou napsal Daniel H. Pink. Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidského bytí. A... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Audiolibrix, 2023
Interpret
Délka
6:54

Audiokniha Síla lítosti, kterou napsal Daniel H. Pink. Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidského bytí. A pochopení toho, jak lítost funguje, nám může pomoci ... Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

349 Kč

Ihned ke stažení

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Síla lítosti - Daniel H. Pink, Audiolibrix, 2023
Audiokniha
349 Kč

Více o audioknize

Non, rien de rien. Non, je ne regrette rien.
Ne, ničeho. Ne, nelituji vůbec ničeho.
… zpívá ve svém slavném šansonu Edith Piaf.
Je ale vůbec možné ničeho nelitovat?
Každý cítí lítost, vysvětluje Daniel H. Pink. Procesy lítosti jsou univerzální a zdravou součástí lidského bytí. A pochopení toho, jak lítost funguje, nám může pomoci k rozumnějším rozhodnutím, podávat lepší výkony v práci či při studiu a vnést do našich životů větší smysl.
Na základě výzkumu v oblasti sociální psychologie, neurovědy a biologie autor boří mýtus o životní filozofii „Ničeho nelituji“. S využitím největšího vzorku amerických postojů k lítosti, který kdy byl proveden, a svého vlastního výzkumu World Regret Survey – který shromáždil výčitky od více než 15 000 lidí ve 105 zemích – uvádí čtyři základní druhy lítosti, které jsou vlastní každému z nás.
Stejně jako ve svých bestsellerech (Drive, When a A Whole New Mind) nabízí Pink nový dynamický způsob uvažování o lítosti a své myšlenky koncipuje srozumitelně a pragmaticky. Síla lítosti je plná skutečných příběhů lidí, kteří litují něčeho ve svém životě, i praktických tipů, jak přehodnotit lítost na pozitivní sílu, a ukazuje, jak můžeme díky této nepopulární emoci žít bohatší a odvážnější život.
V knize se dozvíte:

že litovat je lidské
že za litování se nemusíme stydět
4 nejčastější druhy lítosti
proč díky litování rosteme
jaké jsou tři hlavní výhody litování
jak si z litování udělat dobrého přítele
že i negativní emoce mohou mít pozitivní moc

Času stráveného s touto knihou však rozhodně litovat nebudete.
Vyhlášena jako Nejlepší kniha roku 2022 NPR a Financial Times.
„Líbí se mi, že se Daniel Pink zabývá jedním z nejlepších (a nejtěžších) učitelů v mém životě – lítostí. Vždycky jsem věděla, že lítost prohlubuje můj vztah k sobě samé i k druhým, ale teď, díky Danovu výzkumu a vyprávění, chápu proč. Nelitovat neznamená žít s odvahou. Znamená to žít bez reflexe. Svět potřebuje tuto knihu a více reflexe. A to hned.“- Brené Brown, Ph.D., autorka bestselleru Dare to Lead
"Nesrovnatelně upřímný, jasný a stručný Daniel Pink shrnuje nejnovější vědecké poznatky o ohlížení se za tím, co mohlo být, a ukazuje, jak vás to může posunout vpřed ke šťastnějšímu, produktivnějšímu a zásadovějšímu životu."- Angela Duckworthová, autorka bestselleru Grit
"Daniel Pink, jak to u jeho knih bývá zvykem, změnil mé chápání tématu a přesvědčil mě o síle lítosti. Díky jeho pozoruhodnému výzkumu jsem se dozvěděl nejen to, čeho lidé litují, ale také jak tyto výčitky optimalizovat. Pokaždé, když čtu knihu Daniela Pinka, stává se ze mě lepší a informovanější člověk."- Sanjay Gupta, M.D., hlavní lékařský zpravodaj, CNNPřeklad: Anna Petráková
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila audiokniha vám?

Čtenářské recenze

20.3.2023
"Je ne regrette rien - Nič neľutujem", tak sa začína známa pieseň francúzskej chansonierky, Edit Piaf. O ľútostiach, prešľapoch, ospravedlneniach a o tom, ako nám pomáhajú posúvať sa dopredu píše americký autor Daniel H. Pink. Jeho knihy sa pravidelne dostávajú medzi bestsellery NYT.

V knihe sa na príkladoch najprv pozrieme na príklady ľútostí, ktorými ľudia trpia. Medzi najväčšie patria vzdelanie, rodina, práca, vzťahy, zdravie, financie a prešľapy v morálke. Nad premárnenou príležitosťou, že sme neboli zodpovednejší alebo, že sme nezachytili problém včas. Medzi najľutovanejšie hriechy zase patria zákernosť, nevera, krádež, zrada a svätokrádež.

Zaujímavým bodom je vysvetlenie, prečo sú medailisti na 3. mieste šťastnejší ako tí na druhom.

Veľká časť knihy sa zameriava na odpúšťanie. Ako sa k odpúšťaniu stávajú svetové náboženstvá, ako odpúšťať sebe a druhým a ako žiadať o odpustenie.

Na záver je krásna metafora japonského umenia kensugi, teda oprava rozbitého porcelánu roztaveným zlatom. Vec sa teda stáva hodnotnejšou, ako bola na začiatku. Rovnako aj pri chybovaní človeka, ak sa z chýb a ľútostí dokáže človek poučiť, tak vie byť silnejší a múdrejší do budúcnosti.

"Zlyhanie je najlepším učiteľom" Majster Yoda

#knihy #kniha #knihomol #tipnaknihu #dnescitam
Číst víc

„Jestli někdy potkáte někoho, koho budete doopravdy milovat, nikdy ho nenechte odejít.“

Já a Ty, navždy - Jo Watson, 2021
Já a Ty, navždy
Jo Watson