Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Sharpův Trafalgar - Bernard Cornwell, OLDAG, 2008

229 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Sharpův Trafalgar

Píše se rok 1805 a podporučík Richard Sharpe se vrací z Indie domů, aby vstoupil do nově založeného pluku střelců. Plavba na Calliope, velké obchodní lodi Východoindické... Číst víc

4,5 10 hodnocení
4. díl série
Sharpe
Nakladatel
OLDAG, 2008
336 stran
5-6 hodin čtení

Píše se rok 1805 a podporučík Richard Sharpe se vrací z Indie domů, aby vstoupil do nově založeného pluku střelců. Plavba na Calliope, velké obchodní lodi Východoindické společnosti, pro něj má být odpočinkem od neustálého válčení... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Píše se rok 1805 a podporučík Richard Sharpe se vrací z Indie domů, aby vstoupil do nově založeného pluku střelců. Plavba na Calliope, velké obchodní lodi Východoindické společnosti, pro něj má být odpočinkem od neustálého válčení na indických bojištích a vše nasvědčuje tomu, že odpočinkem víc než příjemným, neboť mu osud přivedl do cesty krásnou lady Grace, manželku britského diplomata lorda Hala. Lady Grace ho zprvu přehlíží a zdá se pro něj nedosažitelná, ale později podlehne jeho mužnému kouzlu a oba se vrhají do riskantního milostného dobrodružství. Idyla však brzy končí, protože zrádný kapitán Calliope dovede svou loď do zajetí francouzské válečné lodi Revenant, jež křižuje Indickým oceánem a přepadává britská obchodní plavidla. Přichází však nečekaná pomoc v podobě britské válečné lodi Pucelle, jíž velí Sharpův přítel kapitán Chase.

Chase pronásleduje Revenant už delší dobu, a jakmile se nyní dozví, že na jeho palubě je muž, který veze důležitý dokument o intrikách Francouzů proti britským zájmům v Indii, bez váhání se za ním pouští napříč Indickým oceánem. Když ale po dlouhé honbě podél afrických břehů narazí Revenant u Cádizu na kombinovanou francouzsko-španělskou flotilu, zdá se vše ztraceno. Na obzoru se však objeví jiná flotila, vedená britským admirálem Nelsonem, a Sharpe má příležitost pomstít se svým nepřátelům v kruté námořní bitvě, která se jednoho říjnového dne rozpoutá u mysu Trafalgar.
Číst víc
Originální název
Sharpe´s Trafalgar
Počet stran
336
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
135×205 mm
Hmotnost
472 g
ISBN
8086508993
Rok vydání
2008
Naše katalogové číslo
49011
Styl
historický
Jazyk
čeština
Překlad
4. díl série
Sharpe
Nakladatel
OLDAG
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

10 hodnocení

8
1
0
0
1

Jak se líbila kniha vám?

„Pokud chceš vědět, jaký někdo doopravdy je, všimni si, jak se chová ke svým podřízeným, ne k sobě rovným.“

Harry Potter a Ohnivý pohár - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2019
Harry Potter a Ohnivý pohár
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)