Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Pleť & Fotografie - Lee Varis, Zoner Press, 2007

273 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Pleť & Fotografie - Lee Varis, Zoner Press, 2007
Přečtená
Pleť & Fotografie - Lee Varis, Zoner Press, 2007

Pleť & Fotografie
Přečtená

Naučte se dobře nasvítit, fotografovat, upravit a retušovat pleť

Správně vyfotografovat pleť může být velkým problémem. Tak, jako nám často nevadí barevné odchylky u jiných fotografovaných objektů, v případě pleti je naše vnímání velmi... Číst víc

4,8 4 hodnocení
Nakladatel
Zoner Press, 2007
Počet stran
414

Správně vyfotografovat pleť může být velkým problémem. Tak, jako nám často nevadí barevné odchylky u jiných fotografovaných objektů, v případě pleti je naše vnímání velmi kritické... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

273 Kč

-18 %
Původní cena: 333 Kč
Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Holly (český jazyk) - Stephen King, BETA - Dobrovský, 2024
Pleť & Fotografie - Lee Varis, Zoner Press, 2007
273 Kč

Více o knize

Správně vyfotografovat pleť může být velkým problémem. Tak, jako nám často nevadí barevné odchylky u jiných fotografovaných objektů, v případě pleti je naše vnímání velmi kritické. Lee Varis, známý hollywoodský fotograf a specialista na portrétní fotografii, vás provede všemi úskalími, které jsou s fotografováním "pleťovky" spojeny.

Po minimálním úvodu do digitální fotografie a jejího zpracování na počítači (zabývá se zde mimo jiné i optimálním nastavením Photoshopu a Camera RAW, stejně jako potřebnými základy správy barev) se věnuje typovým případům nasvícení pro portrétní fotografii, ale i ukázkám svícení ve velmi specifických případech.

Další části knihy se zabývají nejrůznějšími úpravami fotografií se zřetelem na kvalitu podání pleti. Od základní úpravy odstínu – barvy pleti, přes odstraňování nejrůznějších vad pleti nebo skvrn, zmírnění vrásek a jiných problémů, až po kosmetické úpravy, jakými jsou třeba projasnění očí, zeštílení postav apod. Autor popisuje i možnosti fotografování, úprav nebo přidání tetování a různé kreativní efekty. Na několika místech se dotýká i problematiky černobílé fotografie a ukazuje např. různé postupy převodu barevného obrázku do škály šedé nebo jinak tónovaného obrázku. Poslední kapitola se věnuje přípravě pro tisk s podrobným rozborem možností a potřeby doostření digitálních fotografií.

Autor pracuje s Photoshopem a všechny ukázky v knize jsou ve Photoshopu řešeny. Obrázky jsou uvedeny pro Photoshop v anglické verzi, postupy jsou uvedeny dvojjazyčně – pro anglickou i českou verzi Photoshopu. Neznamená to ale, že uvedené postupy jsou platné pouze pro Photoshop: především veškeré části, které se zabývají přípravou, svícením a fotografováním jsou samozřejmě obecně platné. Místo Photoshopu lze použít nástroje (křivky, rozmazání, doostření...) v jakékoli aplikaci, která jimi disponuje, např. Zoner Photo Studio. Pouze několik málo pasáží, především v kapitole 7 Zvláštní efekty se váže na některé speciální nástroje Photoshopu, které v jiných aplikacích nemusí být nahraditelné.

Součástí knihy je i CD-R se soubory, na kterých si můžete postupy uvedené v knize přímo vyzkoušet.

Preklad: Tomáš Suchánek
Číst víc
Počet stran
414
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
175×230 mm
Hmotnost
750 g
Rok vydání
2007
Edice
Encyklopedie - grafika a digitální fotografie
Naše katalogové číslo
1407125
Jazyk
čeština
Nakladatel
Zoner Press
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,8 / 5

4 hodnocení

3
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

lu_boss
Neověřený nákup
4.1.2009
Fotografujete...
... a prečítali ste si zopár kníh ? Máte pocit, že knihy typu "Naučte sa..." Vám nestačia ? Ste na správnej adrese ! Kniha rozhodne nie je pre začiatočníkov. Aj keď autor mnohé veci podáva zrozumiteľným štýlom, predsa len, ide o "nadstavbové šúdium" a to bez zvládnutia fotografickej abecedy a bez určitých skúseností nejde. Kniha sa číta ťažšie a vyžaduje sústredenie. Ak však máte v úmysle pokročiť, odporúčam. Treba ale tiež povedať, že ak chcete aplikovať prečítané aj v praxi, predpokladá sa narábanie so širším fotografickým vybavením, než je zrkadlovka a systémový blesk a podstatná časť "know-how" je v popise postprocesu, spracovania fotografii na počítači vo Photoshope. Ku knihe je priložené CD s obrázkami, aby bolo možné "precvičiť" návody v knihe. Photoshop si bohužiaľ musíte kúpiť :-) Číst víc

„Ať člověk utíká, jak chce, sobě samému neunikne. Je to jako se stínem. Pořád se vás to drží.“

Po otřesech - Haruki Murakami, 2010
Po otřesech
Haruki Murakami