Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Nejčastější chlopenní vady - Roman Čerbák, Galén, 2007

690 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Nejčastější chlopenní vady - Roman Čerbák, Galén, 2007
Nejčastější chlopenní vady - Roman Čerbák, Galén, 2007

Nejčastější chlopenní vady

Aortální stenóza a mitrální regurgitace

Poznatky posledních let přinesly zřetelný pokrok v chápání etiologie, diagnostiky i léčby chlopenních srdečních vad. Nejčastějšími a nejčastěji operovanými vadami jsou aortální... Číst víc

Nakladatel
Galén, 2007
Počet stran
188

Poznatky posledních let přinesly zřetelný pokrok v chápání etiologie, diagnostiky i léčby chlopenních srdečních vad. Nejčastějšími a nejčastěji operovanými vadami jsou aortální stenóza a mitrální regurgitace... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

690 Kč

U dodavatele 3 ks
Posíláme do 1 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Nejčastější chlopenní vady - Roman Čerbák, Galén, 2007
690 Kč

Více o knize

Poznatky posledních let přinesly zřetelný pokrok v chápání etiologie, diagnostiky i léčby chlopenních srdečních vad. Nejčastějšími a nejčastěji operovanými vadami jsou aortální stenóza a mitrální regurgitace. Pokročilé chlopenní vady levého srdce pravidelně doprovází trikuspidální regurgitace.

Ze zjednodušeného označení ?degenerativní etiologie? se postupně vydělují geneticky podmíněné, zánětlivé či ischemické změny, aktivní kalcifikace a mnohé jiné. Do diagnostiky vstupuje vedle echokardiografie i výpočetní tomografie a magnetická rezonance. Rozšiřuje se operativa: zatímco v roce 1993 bylo našem státě operováno pouze 604 nemocných, v roce 2006 to již byl více než pětinásobek. Operačních korekcí sekundární trikuspidální regurgitace se v posledních letech u nás provádí více než 500.

Kolektiv třinácti autorů, kteří se podíleli na vzniku této publikace, se pokusil shromáždit nové informace a nabídnout optimální současný diagnostický a léčebný postup u nemocného s chlopenní vadou, ale také připomenout, že vadu můžeme dobře vyšetřit a léčit jen tehdy, pokud na ni ošetřující lékař včas pomyslí, přiloží na hrudník nemocného fonendoskop a uslyší ji.
Monografie by měla najít své čtenáře mezi studenty lékařských fakult, praktickými lékaři, ambulantními internisty i kardiology, nemocničními lékaři, kardiochirurgy i rehabilitačními lékaři.
Číst víc
Počet stran
188
Vazba
pevná vazba
Rozměr
200×285 mm
Hmotnost
917 g
ISBN
8072625239
Rok vydání
2007
Naše katalogové číslo
43369
Jazyk
čeština
Nakladatel
Galén
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„A je to tahle chvíle, skutečnost, že mě nenecháváš odejít, kterou připisuju na seznam svých důvodů, proč právě ty.“

Počkej na moře - Veronika Opatřilová, 2022
Počkej na moře
Veronika Opatřilová