Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Yi Jing aneb Běh Osudu - Michel Vinogradoff, Pagoda, 2007

676 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Yi Jing aneb Běh Osudu - Michel Vinogradoff, Pagoda, 2007
Yi Jing aneb Běh Osudu - Michel Vinogradoff, Pagoda, 2007

Yi Jing aneb Běh Osudu

Skrze tisíciletou moudrost, která je Yi Jingu - Knize proměn vlastní, se nám otevírá pohled na svět a lidské vztahy, založené na prostotě, opravdovosti, přirozenosti... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Pagoda, 2007
Počet stran
632

Skrze tisíciletou moudrost, která je Yi Jingu - Knize proměn vlastní, se nám otevírá pohled na svět a lidské vztahy, založené na prostotě, opravdovosti, přirozenosti... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize



Skrze tisíciletou moudrost, která je Yi Jingu - Knize proměn vlastní, se nám otevírá pohled na svět a lidské vztahy, založené na prostotě, opravdovosti, přirozenosti.

Nejnovější překlad čtenáři ukazuje, včetně čínských znaků, nakolik je původní text výsostně živý, srozumitelný a účinný! Vrací každému čtenáři chuť a volnost, aby si sám našel vlastní interpretaci, dobral se vysvětlujících odpovědí na své každodenní otázky. Stává se aktivním činitelem vlastního života, na hony vzdálen obyčejnému přebírání strnulých a zkostnatělých šablon a klišé.

Čtenář se tak může znovu dobrat lehkosti žití a rozhodování. Stává se středem všeho dění právě proto, aby si mohl sám vybrat, co se ho přímo dotýká. Aby mohl na svůj život nahlížet skrze své vlastní úvahy a ne skrze pevně daný řád omezujícího překladu, který většinou vybírá jen jedinou možnost z mnoha dalších.

Stávající nové pojetí dává čtenáři možnost, aby prostřednictvím četných vysvětlení a odhalení dospěl k jádru moudrosti. Nikoliv však moudrosti pedantské a poučující, nýbrž k moudrosti živoucí a použitelné pro každý všední den. Vystupuje z ní zřetelně spontánní nahlížení na svět, což tvoří nemalou součást lidské intuice.

Intuice, která je posléze zlehounka podchycena a pečlivě tříbena, aby nesváděla k fantasknímu třeštění, nýbrž aby čtenáři nabídla mnohem zřetelnější a celistvější pohled na situace a události, které ve svém životě prožívá a řeší.
Yi Jing - Kniha proměn dokáže dnešním jazykem předávat tisíciletou moudrost a nijak neztrácí na aktuálnosti.
Číst víc
Počet stran
632
Vazba
pevná vazba
Rozměr
160×240 mm
Hmotnost
1005 g
ISBN
8096969807
Rok vydání
2007
Naše katalogové číslo
40671
Jazyk
čeština
Nakladatel
Pagoda
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Iveta korecová
Neověřený nákup
28.4.2014
Názor čitateľa
Krásne spracovaná téma Knihy premien...celkovo odporúčam Vinogradoffa.

Iveta
Číst víc
Peter Leitmann
Ověřený zákazník
27.4.2012
Názor čitateľa
Ak sa niekto hlbšie zaoberá Knihou premien, tak sa mu dostáva do rúk jedinečný dokument, poskytujúci vysokú kvalitu. V porovnaní s ostatnými titulmi z teto oblasti mi táto kniha dala mnoho nových a jedinečných pohľadov na I-ťing a jeho použitie. Vrelo odporúčam, ale dovolím si upozorniť, že kniha nie je najvhodnejšia pre tých, ktorí sa s I-ťingom ešte len zoznamujú. Číst víc

„Měl celé mé srdce, a to od chvíle, kdy mi dovolil, abych samu sebe chránila, od chvíle, kdy se postavil vedle mě, a ne přede mě.“

Království těla a ohně - Jennifer L. Armentrout, Hang Le (ilustrátor), 2022
Království těla a ohně
Jennifer L. Armentrout, Hang Le (ilustrátor)