Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Evangelium neznámého eséna - Zdeněk Krušina, Eminent, 2005

160 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Evangelium neznámého eséna - Zdeněk Krušina, Eminent, 2005
Evangelium neznámého eséna - Zdeněk Krušina, Eminent, 2005

Evangelium neznámého eséna

Některé z citovaných Ježíšových výroků mohou být označeny za kontroverzní, když například vzbuzují dojem, že pojednávají o reinkarnaci nebo líčí naši planetu ve vzdálené... Číst víc

4,5 4 hodnocení
Nakladatel
Eminent, 2005
Počet stran
152

Některé z citovaných Ježíšových výroků mohou být označeny za kontroverzní, když například vzbuzují dojem, že pojednávají o reinkarnaci nebo líčí naši planetu ve vzdálené budoucnosti. Přesto působí autenticky a dávají i možnost alternativních výkladů. Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

160 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Evangelium neznámého eséna - Zdeněk Krušina, Eminent, 2005
160 Kč

Více o knize

Jak se píše v knize Zohar, vrcholném díle židovské kabaly: „Nic se ve světě neztrácí, nic nepropadá nicotě, ani slova a hlas člověka.“ Vše, co se událo, se vtisklo do duchovní „kroniky světa", kterou staří Indové pojmenovali akaša. V ní může probuzené lidské vědomí dávno ztracené události opět nalézt, a tak je oživit.
Ze stejného zdroje čerpá i Evangelium neznámého eséna. Zavádí nás do starověké Palestiny, okupované římskou nadvládou, kde k všeobecnému úžasu povstal divotvorce, zahalený tajemstvím, který je záhy považován za samotného Mesiáše, Spasitele lidstva. Ačkoli to kanonická evangelia neuvádějí, dospívají dnes mnozí odborníci k názoru, že Ježíš udržoval úzké styky s židovskou esoterní sektou esénů, a když často odcházel v osamění do pouště nebo na své pouti Galilejí, Samařskem a Judskem, v jejich domech nocoval. Evangelium neznámého eséna zaznamenává podrobnosti o tomto spojení Ježíše s esénskými bratry v Kumránu a na Karmelu.
Některé z citovaných Ježíšových výroků mohou být označeny za kontroverzní, když například vzbuzují dojem, že pojednávají o reinkarnaci nebo líčí naši planetu ve vzdálené budoucnosti. Přesto působí autenticky a dávají i možnost alternativních výkladů. Také samotný vzhled Ježíše a jeho smrt na kříži se poněkud liší od tradičního církevního pojetí. Tyto skutečnosti, stejně jako fakt, že Evangelium neznámého eséna občas zaznamenává minulé události novodobým jazykem, by nás neměly odvést od vnitřní hodnoty jeho výpovědi. Je na čtenáři, aby poselství textu interpretoval podle vlastního uvážení.
Vlastnímu textu předchází studie o dějinách esénů, jejich životě a literárním odkazu. Autor dospívá k závěru, že eséni navazovali na starověká mystéria, což byla u esénů záležitost celého společenství. S příchodem Kristovým mohl pak být duch poznáván celým lidstvem.
Číst víc
Počet stran
152
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
125×200 mm
Hmotnost
325 g
ISBN
8072812327
Rok vydání
2005
Naše katalogové číslo
38998
Jazyk
čeština
Nakladatel
Eminent
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

4 hodnocení

3
0
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“