Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Zápisky z bezčasí - Denisa Vostrá, Kant, 2021

257 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Zápisky z bezčasí - Denisa Vostrá, Kant, 2021
Zápisky z bezčasí - Denisa Vostrá, Kant, 2021

Zápisky z bezčasí

aneb Rok s koronavirem

Zápisky z bezčasí Denisy Vostré, inspirované „dobou s koronavirem“, ukazují, že události v životě moderního člověka v sobě střetávají vážné s nevážným za všech okolností. Záleží... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Kant, 2021
184 stran
3-4 hodiny čtení

Zápisky z bezčasí Denisy Vostré, inspirované „dobou s koronavirem“, ukazují, že události v životě moderního člověka v sobě střetávají vážné s nevážným za všech okolností. Záleží na tom, jak to bereme... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

257 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024
Zápisky z bezčasí - Denisa Vostrá, Kant, 2021
257 Kč

Více o knize

Zápisky z bezčasí Denisy Vostré, inspirované „dobou s koronavirem“, ukazují, že události v životě moderního člověka v sobě střetávají vážné s nevážným za všech okolností. Záleží na tom, jak to bereme – pokud si tedy můžeme vybrat.
Formou se autorka otevřeně hlásí k Důvěrným sešitům paní Sei Šónagon, japonské dvorní dámy žijící na přelomu 10. a 11. století. V různorodých postřezích ukazuje, jak se i v rámci běžných, každodenních příhod vnější pohled propojuje s vnitřním prožíváním.
Denisa Vostrá vystudovala chemické inženýrství na VŠCHT, japanologii na FF UK a doktorské studium Teorie a praxe divadelní tvorby na Divadelní fakultě AMU. Věnovala se překládání, působí jako redaktorka a také jako lektorka japonštiny a japonské kultury. Publikovala řadu článků o japonském jevištním umění v časopise Disk (2003–2012), v nakladatelství KANT vydala Předpoklady japonské scéničnosti (2015) a editovala Zeamiho Poučení hercům (2016). V současné době učí na Metropolitní univerzitě Praha, na Slezské univerzitě v Opavě a na Gymnáziu Jana Nerudy, v jazykové škole Spěváček vede pomaturitní studium japonštiny. Nadále se také věnuje psaní.
Číst víc
Počet stran
184
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
120×180 mm
Hmotnost
174 g
ISBN
9788074373466
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
940045
Styl
duchovní
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Kant
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Dana
Neověřený nákup
21.1.2022
Zápisky dokonale vystihli novú situáciu v našich životoch ovplyvnenú pandémiou koronavírusu a to formou aj obsahom. Kniha ponúka neopakovateľný spôsob spracovania každodenných udalosti. Autorka v nej spojila svoje postrehy plné empatie so správami, útržkami myšlienok a fantazijnými predstavami. Je úžasné, že nič nehodnotí. Jednoducho sprostredkúva svoje zážitky z vonkajšieho aj vnútorného sveta, miestami obohatené o krátke básne/haiku.
Knihu odporúčam každému, kto sa chce vysporiadať s obdobím, v ktorom žijeme. Bez hodnotenia a s hlbokým láskavým prijatím každodenných myšlienok, správ ale aj predstáv. Pre mňa bolo čítanie tejto knihy doslova terapeutickým zážitkom a obdivujem jej originálnu formu.
Číst víc
Václav
Neověřený nákup
10.6.2021
Nejlepší je přečíst si ukázku či pustit výbornou audioukázku, obě jsou na denisa.vostry.cz - hned uvidíte, zda je to kniha pro vás. Pokud je, dost se zasmějete. Číst víc

„Jestli někdy potkáte někoho, koho budete doopravdy milovat, nikdy ho nenechte odejít.“

Já a Ty, navždy - Jo Watson, 2021
Já a Ty, navždy
Jo Watson