Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Co je Bůh? - Jacob Needleman, Malvern, 2021

249 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Co je Bůh? - Jacob Needleman, Malvern, 2021
Co je Bůh? - Jacob Needleman, Malvern, 2021

Co je Bůh?

Významný americký filosof a religionista Jacob Needleman ve své dosud nejosobnější a autobiografické knize hledá způsob, jak lze v dnešní době rozumět náboženským idejím.... Číst víc

Nakladatel
Malvern, 2021
Počet stran
202

Významný americký filosof a religionista Jacob Needleman ve své dosud nejosobnější a autobiografické knize hledá způsob, jak lze v dnešní době rozumět náboženským idejím. Needleman čtenáře nejprve vezme do 50. let minulého století... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

249 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 9 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Holly (český jazyk) - Stephen King, BETA - Dobrovský, 2024
Co je Bůh? - Jacob Needleman, Malvern, 2021
249 Kč

Více o knize

Významný americký filosof a religionista Jacob Needleman ve své dosud nejosobnější a autobiografické knize hledá způsob, jak lze v dnešní době rozumět náboženským idejím. Needleman čtenáře nejprve vezme do 50. let minulého století, kdy sám jako mladý student filozofie na Harvardské univerzitě nebyl ochotný přijímat žádnou religiozitu. Ale znepokojující setkání s uctívaným učitelem zenu D. T. Suzukim a učením G. I. Gurdžijeva spolu s jeho povoláním na katedru filosofie náboženství přimělo mladého akademika hlouběji se podívat náboženské myšlenky, které kdysi považoval za mrtvé. V rámci tradičních náboženských textů objevil jádro filosofických i praktických myšlenek, vyzrálejších a náročnějších než cokoli, co kdy spojoval s judaismem, křesťanstvím či východními náboženstvími. Současně si Needleman uvědomil, že myšlenky a slova nestačí, neboť bez ohledu na jejich hloubku nemohou zabránit nenávisti, aroganci a zoufalství. S tímto vhledem začíná Needleman otevírat před čtenářem nový druh porozumění: ke sdílení náboženské zkušenosti se musí změnit samotná povaha lidské zkušenosti, včetně samotné struktury našeho vnímání a skutečně samotná struktura našich myslí.
V této knize – kterou lze vnímat jako současný příspěvek k filosofii náboženství i jako esejisticky pojaté „vyznání“ – nám Needleman přibližuje význam a povahu této potřebné změny a ukazuje, jak naše současné zmatení ohledně účelu náboženství a konceptu Boha odráží psychologické hlad po této specifické kvalitě myšlení a zkušenosti.
Díky autorově upřímnosti, vzdělání a nepředpojatému rozhledu se tato silná výpověď stává pozoruhodnou sondou do duše dnešního člověka a vodítkem k vlastnímu hledání odpovědi na jednu z nejhlubších otázek života: Co je Bůh?
Číst víc
Originální název
What is God?
Počet stran
202
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
140×200 mm
Hmotnost
268 g
ISBN
9788075302724
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
841143
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Malvern
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Řeknu ti tajemství, Hanno. Ta opravdu zlá strašidla nikdy nevypadají jako strašidla.“

Prohnilé město - Leigh Bardugo, 2022
Prohnilé město
Leigh Bardugo