Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Jak se co dělávalo - Kamila Skopová, Bonsai Centrum, 2020

134 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Jak se co dělávalo - Kamila Skopová, Bonsai Centrum, 2020
Jak se co dělávalo - Kamila Skopová, Bonsai Centrum, 2020

Jak se co dělávalo

aneb O dovednostech našich dědů a babiček

Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich předků. Leckdo ještě doma opatruje ohmataný hmoždíř, v němž babička tloukla koření,... Číst víc

Nakladatel
Bonsai Centrum, 2020
Počet stran
100

Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich předků. Leckdo ještě doma opatruje ohmataný hmoždíř, v němž babička tloukla koření, dřevěný hříbek na látání punčoch, dědův... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

134 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024
Jak se co dělávalo - Kamila Skopová, Bonsai Centrum, 2020
134 Kč

Více o knize

Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich předků. Leckdo ještě doma opatruje ohmataný hmoždíř, v němž babička tloukla koření, dřevěný hříbek na látání punčoch, dědův starodávný hoblík a babku, na které naklepával kosu. Jak se s podobnými každodenními předměty zacházelo?
Drobná, ale obsahově hutná kniha dále vysvětluje, co to byly tacle, herdule, mašnógl či hemzáky, a jak se v dřívějších dobách připravovala couračka, žahour či podplamenice. Nebo jak se pekl domácí chléb, jak se v hospodářství zpracovávalo mléko, len, ovčí vlna, husí peří, dřevo, rozličné proutí, a nebo jak se krmily husy. Vesměs jde o činnosti takřka zapomenuté, ale nikoli překonané. Naopak, k mnohým se snažíme s úctou vracet, nebo u nich alespoň hledat inspiraci. Kniha je napsána velice čtivou formou a autorka ji doplnila mnoha ilustracemi.
Číst víc
Počet stran
100
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
110×160 mm
Hmotnost
120 g
ISBN
9788027079377
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
804587
Styl
tradiční
Jazyk
čeština
Nakladatel
Bonsai Centrum
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Jak se co dělávalo - Kamila Skopová, Bonsai Centrum, 2020
Rodinné stříbro aneb Klenoty domácí kuchyně - Kamila Skopová, Akropolis, 2013
257 Kč

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Kupte společně
Jak se co dělávalo - Kamila Skopová, Bonsai Centrum, 2020
Rodinné stříbro aneb Klenoty domácí kuchyně - Kamila Skopová, Akropolis, 2013
257 Kč

„Jejich životy jsou součástí mého příběhu a jiných příběhů, které se pod slunečnou oblohou vsouvají do jediného příběhu lidského života.“

Peníze od Hitlera - Radka Denemarková, 2021
Peníze od Hitlera
Radka Denemarková