Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Moderní zahrady - Drahoslav Šonský, CPRESS, 2011

500 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Moderní zahrady

Současný trend maximálního využití stavební parcely pro vybudování obytného prostoru neponechává příliš mnoho místa pro zahradu. Pozemky jsou drahé, a zahrada se tak většinou... Číst víc

5,0 4 hodnocení
Nakladatel
CPRESS, 2011
Počet stran
284

Současný trend maximálního využití stavební parcely pro vybudování obytného prostoru neponechává příliš mnoho místa pro zahradu. Pozemky jsou drahé, a zahrada se tak většinou ocitá až na druhém místě, leckdy i zcela na pokraji zájmu... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání (2)
Moderní zahrady - Drahoslav Šonský, Computer Press, 2009
Pevná vazba
Čeština, 2009
Vyprodané

Moderní zahrady - Drahoslav Šonský, ERA group, 2007
Pevná vazba
Čeština, 2007
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Více o knize

Současný trend maximálního využití stavební parcely pro vybudování obytného prostoru neponechává příliš mnoho místa pro zahradu. Pozemky jsou drahé, a zahrada se tak většinou ocitá až na druhém místě, leckdy i zcela na pokraji zájmu. V dnešním uspěchaném světě však právě vlastní zahrada dokáže nejlépe obnovit duševní i fyzickou pohodu člověka. Umožňuje důvěrný styk s přírodou, s rostlinami, kterých se může kdykoli dotknout, o které může pečovat a těšit se z jejich přirozené krásy a užitku.

Tato kniha chce čtenáře navést k tomu, aby prolomili zdi interiéru a otevřeli více své bydlení přírodě – zahradě, kde se slovy autora „skutečně žije“. Autor v knize podává návod, jak při zakládání zahrady postupovat s ohledem na zcela nové životní trendy a požadavky na zahradní prostor. Zdůrazňuje důležitost zhotovení projektu zahrady zahradním architektem, neboť odborný přístup k řešení jednotlivých zahradních částí dokáže předvídat jejich vývoj s perspektivou řady let. Zvláštní pozornost je věnována životu zahrady v průběhu roku. Kniha se rovněž věnuje možným technickým řešením a radí, jak docílit harmonického zahradního prostoru.

Nejvýznamnějším přínosem této publikace je, že vychází skutečně z českých podmínek. Dozvíte se zde, jak uspořádat zahradu v našem prostředí, v úzkém spojení s českou přírodou a životním stylem. To platí také o prezentovaných sortimentech okrasných rostlin uváděných v tabulkových přehledech, které jsou pro naše klimatické a stanovištní podmínky dokonale spolehlivé. Hodnotu publikace zvyšuje také skutečnost, že informace zde uvedené vycházejí ze čtyřicetileté praxe autora a jeho kolegů.

3. vydání.
Číst víc
Počet stran
284
Vazba
pevná vazba
Rozměr
230×280 mm
Hmotnost
1524 g
ISBN
9788025136393
Rok vydání
2011
Naše katalogové číslo
105998
Jazyk
čeština
Nakladatel
CPRESS
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

4 hodnocení

4
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství CPRESS

Číst víc

„Když člověk ponižuje, pak jen proto, že je sám nízký.“

Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry, 2022
Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry