Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Domácnosti našich babiček I - Alena A. Gajdušková, Dauphin, 2019

342 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Domácnosti našich babiček I - Alena A. Gajdušková, Dauphin, 2019
Přečtená
Domácnosti našich babiček I - Alena A. Gajdušková, Dauphin, 2019

Domácnosti našich babiček I
Přečtená

Kuchyně, ošatka, spíž

Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a... Číst víc

4,0 1 hodnocení
1. díl série
Domácnosti našich babiček
Nakladatel
Dauphin, 2019
Počet stran
320

Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností. Kniha přináší ucelený... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024

Více o knize

Domácnosti našich babiček jsou skromným návodem ke zdravému nezávislému životu, prověřenému denodenní snahou generací žen vést důstojný a přirozený život v souladu s přírodou a svou přirozeností.

Kniha přináší ucelený soubor unikátních informací z praktického života našich předků, které sahají minimálně sto let do historie, mnohdy však ještě dále. Při sestavování Domácnosti našich babiček bylo využito historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně psaných receptů z konce 19. a první poloviny 20. století.
V knize můžeme nahlédnout do starobylé kuchyně, ošatky či spíže, oživit si tradiční způsoby zpracování a uchovávání obilí, brambor, luštěnin a olejnin, domácí zpracování mléka, konzervování vajec či úpravu zeleniny i hub, a to vše bez umělých konzervantů, ledniček, mrazáků, vakuovaček. Každá kapitola je dolněna autorkou prověřenými recepty.
Číst víc
Počet stran
320
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
116×206 mm
Hmotnost
405 g
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
2273625
Styl
tradiční
Jazyk
čeština
1. díl série
Domácnosti našich babiček
Nakladatel
Dauphin
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

1 hodnocení

0
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

E.K
Neověřený nákup
19.4.2022
Uzitocne citanie
Kniha obsahuje množstvo informácií o potravinách, ich spracovaní a rôznych postupoch ktoré boli zaužívané predtým, ako vynašli chladničku, kuchynských robotov a Kaufland. Keďže doba je neistá, nezaškodí mať takúto knihu doma po ruke. Rastúce ceny potravín a energetická neistota nás skôr či neskôr prinútia oprášiť staré zručnosti našich babičiek. Kúpim si aj druhý diel.
Obsah knihy: 1/ príprava pokrmov a vybavenie kuchyne v historických dobách (vrátane historických návodov ako prefiltrovat vodu a ako a kde skladovali potraviny) 2/Obilniny - bilie a iné, chlieb, cesto - kysnuté, nekysnute, jemné + recepty, 3/Strukoviny + recepty 4/ olejniny + recepty 5/ mlieko a jeho spracovanie;- výroba tvarohu, jogurtu, syrov, kefiru a masla 6/ konzervovanie a úprava vajec + recepty 7/ zelenina - skladovanie, spravovanie+ recepty 8/ huby - zber, pestovanie, sušenie, zaváranie, konzervacia + recepty.
Číst víc

„V tajemstvích je síla. A ta síla slábne, když se o ně někdo rozdělí, takže je nejlepší, když se tajemství udržují, a udržují se pořádně. Když se o tajemství podělíš, o opravdová tajemství, o ta důležitá, dokonce jen s jedním jediným člověkem, změní je to. Když si je napíšeš, je to ještě horší, protože se nedá odhadnout, kolik lidí je uvidí na papíře, ať jsi s tím sebeopatrnější. Takže když už máš tajemství, je opravdu nejlepší je udržovat, jak pro jejich vlastní dobro, tak pro tvoje.“

Noční cirkus - Erin Morgenstern, 2020
Noční cirkus
Erin Morgenstern