Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
My Left Hand - Hynek Alt, UMPRUM, 2015

20 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
My Left Hand - Hynek Alt, UMPRUM, 2015
My Left Hand - Hynek Alt, UMPRUM, 2015

My Left Hand

Téma publikace se nachází na neurčitém pomezí monografie, autorské publikace, artefaktu, indexu, zhodnocení. Práce umělecké dvojice Aleksandry Vajd a Hynka Alta již od jejich... Číst víc

Nakladatel
UMPRUM, 2015
Počet stran
128

Téma publikace se nachází na neurčitém pomezí monografie, autorské publikace, artefaktu, indexu, zhodnocení. Práce umělecké dvojice Aleksandry Vajd a Hynka Alta již od jejich studií na FAMU směřuje k ohledávání parametrů fotografického... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

Více o knize

Téma publikace se nachází na neurčitém pomezí monografie, autorské publikace, artefaktu, indexu, zhodnocení. Práce umělecké dvojice Aleksandry Vajd a Hynka Alta již od jejich studií na FAMU směřuje k ohledávání parametrů fotografického média.

Dvojrozměrný formát fotografie je pouhým základním stavebním materiálem jejich komplexní konceptuální práce. Tento přístup je aplikován podobným způsobem i na samotnou knihu, která představuje jednotlivé projekty z posledních deseti let společné práce, která je jednak zhodnocena předními českými teoretiky a kurátory fotografického média Jiřím Ptáčkem a Pavlem Vančátem, obsahuje také klasický rejstřík popisek sdělujících, jak se série jmenuje, kdy vznikla a jaké má rozměry. Jednotlivá vyobrazení však postrádají logiku řazení, chronologického, významového, formálně obsahového. Nedochází na reprezentativní zastoupení toho nejdůležitějšího z jejich práce. Mizí šance vnímat jednotlivosti v původním celkovém záměru autorů. Celý systém vazeb vyobrazení stojí na autoritativní interpretaci grafických designérů knihy Petra Bosáka a Roberta Jansy. Podobně ani hlavní textová část, formát rozhovorů Jena Kratochvila s oběma umělci nenese standardní zhodnocující data, ale naopak je spíše jakousi osobní sondou do procesu myšlení, které za prezentovanými díly stojí.
Specifický rozptyl nejasné lokalizace obou umělců, Slovinky a Čecha, žijících v průběhu posledních let střídavě v různých lingvistických prostředích, nese trojí jazyková verze všech textů – česká, slovinská a anglická.

Kniha je tak plynoucím organismem, procesem ohledávání specifického uvažování o možnostech redefinování média, participativním projektem přesahujícím samotnou práci Aleksandry Vajd a Hynka Alta.
Číst víc
Počet stran
128
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
160×230 mm
ISBN
9788086863832
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
673791
Jazyk
čeština
Nakladatel
UMPRUM
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„A je to tahle chvíle, skutečnost, že mě nenecháváš odejít, kterou připisuju na seznam svých důvodů, proč právě ty.“

Počkej na moře - Veronika Opatřilová, 2022
Počkej na moře
Veronika Opatřilová