Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Šimonovo mlčení - Vladimir Vertlib, Kalich, 2013

214 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Šimonovo mlčení - Vladimir Vertlib, Kalich, 2013
Šimonovo mlčení - Vladimir Vertlib, Kalich, 2013

Šimonovo mlčení

S nejnovějším Vertlibovým dílem prožijeme autorovy tristní zkušenosti dítěte v izraelské škole, vtipné historky nás zavedou na vídeňskou univerzitu, na skok se vrátíme do... Číst víc

Nakladatel
Kalich, 2013
247 stran
3-4 hodiny čtení

S nejnovějším Vertlibovým dílem prožijeme autorovy tristní zkušenosti dítěte v izraelské škole, vtipné historky nás zavedou na vídeňskou univerzitu, na skok se vrátíme do šedesátých let 20. století v Rusku... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

214 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 230 Kč
U dodavatele
Posíláme do 9 – 14 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Holly (český jazyk) - Stephen King, BETA - Dobrovský, 2024
Šimonovo mlčení - Vladimir Vertlib, Kalich, 2013
214 Kč

Více o knize

S nejnovějším Vertlibovým dílem prožijeme autorovy tristní zkušenosti dítěte v izraelské škole, vtipné historky nás zavedou na vídeňskou univerzitu, na skok se vrátíme do šedesátých let 20. století v Rusku.
Román je průsečíkem řady závažných témat. Zavádí čtenáře do prostředí všedního života ruských židů v Izraeli, sleduje míru jejich integrace do nové společnosti a vazbu na Rusko, konfrontaci s arabským světem, dusnou atmosféru země, nejasnou perspektivu dalšího politického vývoje. Autorův kritický pohled na skutečnost se zaměřuje i na soudobou společnost v Rakousku, na její nepřátelské postoje k cizincům či resentimenty nacionálně-socialistické minulosti (třeba ve zmínce o Utině tetičce žijící v arizovaném bytě), což stále znovu znepokojivě zasahuje do postojů současné mladé generace. Díky svému rodinnému zázemí zná Vertlib velmi dobře i poměry v Sovětském svazu, na jeho pozadí konfrontuje život dvou přátel bojujících proti totalitní společnosti, jejichž osudy se v emigraci odvíjejí diametrálně odlišně, proti úspěšné osobní i profesní kariéře stojí drásající marnost a nenaplněnost života osoby patřící k autorovým blízkým - Vertlibova otce.

Většina Vertlibových děl je silně poznamenaná osobními zážitky, on je pak s odstupem dokáže analyzovat a podrobit nemilosrdné kritice. I v tomto románu se vyrovnává s vlastním údělem, ač zakotven v rakouské společnosti, má jeho pocit sounáležitosti rovněž výrazný přesah do Ruska a Izraele, je patrné, že je stále na cestě, vědom si svých vnitřních ambivalentních postojů.
To vše autor vyjadřuje s lehkostí rozeného vypravěče, jemuž nechybí smysl pro humor a zároveň jasnozřivý pohled a hloubavost.
Číst víc
Počet stran
247
Vazba
pevná vazba
Rozměr
120×160 mm
ISBN
9788070171905
Rok vydání
2013
Naše katalogové číslo
657931
Styl
historický
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Kalich
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Prázdná ranní knihovna má v sobě něco, co mě vždycky hluboce zasáhne. Tiše a klidně tu odpočívají všechna slova, všechny myšlenky.“

Kafka na pobřeží - Haruki Murakami, 2017
Kafka na pobřeží
Haruki Murakami