Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Zverstvo - Tomáš Horváth, L.C.A.

160 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Zverstvo - Tomáš Horváth, L.C.A.
Zverstvo - Tomáš Horváth, L.C.A.

Zverstvo

Dvanásť poviedok v ktorých je poradie kapitol, častí kapitol, odstavcov a vôbec všetkých textových segmentov je ľubovolné. Radosť z čítania. Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
L.C.A.
204 stran
3 hodiny čtení

Dvanásť poviedok v ktorých je poradie kapitol, častí kapitol, odstavcov a vôbec všetkých textových segmentov je ľubovolné. Radosť z čítania. Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Slovenština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Můžeš říct: Miluju tě - Markéta Forejtová, Monika Seidlová, Nofreeusernames, CooBoo CZ, 2024

Více o knize

Tomáš Horváth (1971, Čabradský Vrbovok) – spolu s Michalom H., Michalom H., Marekom V. a Tomom von K. jeden z najvýraznejších členov bratislavského literárneho podsvetia. Sujetista, fabulátor. Člen legendárneho motorkárskeho gangu Hell’s Angels. Postexistencialista, paranoik, geniálny grafoman. Svojím výrazným osobnostným rukopisom sa situuje hneď v niekoľkých literárnych školách a smeroch: v klasickej anglickej deduktívnej detektívke, zároveň je však zástancom tzv. americkej drsnej školy (hard-boiled school); patrí tiež k tomu najlepšiemu, čo priniesol klasický zlatý vek ruskej literatúry, cyberpunku, či alžbetínskej drámy a divadla absurdity. Píše aj námorné príbehy a akčné rozhlasové thrillery. Rád zostupuje až do závratných hlbín ľudskej duše, a ešte radšej zostáva na povrchu. Autor takých kultových kníh ako Akozmia (1992), Niekoľko náhlych konfigurácií (1997) či Vražda marionet (1999). Je kmeňovým autorom vydavateľstva L.C.A.: “Začínající vydavatel vydá knížku próz mladičkému nadějnému autorovi. To ovšem ještě netuší, že mladičký talent je psychopatickým grafomanem, který se nezastaví před ničím.”
“Literatúra konečne našla svojho Eda Wooda.” (Observer) “Skrížte Sherlocka Holmesa s markízom de Sade, vyjde vám Horváth.” (L’Express) “Texty, aké ešte nikto predtým nenapísal, hoci ich už všetci poznáme.” (Times Literary Supplement)

Píše tiež literárnovedné štúdie, je zástancom literárnovednej dekonštrukcie; v rámci argumentácie používa namiesto logických dôkazov boxer a baseballovú pálku.
Je absolventom niekoľkých prestížnych vzdelávacích inštitúcií: Základnej deväťročnej školy na ulici Budovateľov v Martine, ZŠ na ul. Červenej armády, na Nedbalovej ul. a Jesenského ul. v Bratislave, prestížneho Gymnázia na Vazovovej ul. v Bratislave, či dnes už legendárnej Katedry slovenskej literatúry a literárnej vedy na FFUK v Bratislave, zatiaľ čo na Katedre slovanských filológií tejže univerzity boli jeho učiteľmi také vynikajúce osobnosti slovenského intelektuálneho života, ako napr. prof. Jozef Hvišč.

Horváth je v súčasnosti šedou eminenciou vydavateľstva L.C.A, kde ako boss koná výlučne prostredníctvom svojho consiglieriho Karla Kertésza Bagalu. Osobný priateľ princa Charlesa a člen golfového klubu Milana Kňažka. Vedený v katalógu spolupracovníkov Štátnej bezpečnosti pod krycím menom “Štrukturalista”. Neznáša čurákov literárnych kritikov.
Číst víc
Počet stran
204
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
130×190 mm
Hmotnost
230 g
Naše katalogové číslo
2929
Jazyk
slovenština
Původ
Slovensko
Nakladatel
L.C.A.
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Tomáš Horváth

Číst víc

„Kdo by miloval dokonalost? Ne, láska vyžaduje starostlivost. A starostlivost potřebuje nacházet na milovaném člověku chyby, touží po zranitelnosti a křehkosti. Láska chce léčit. A léčit dokonalost není třeba. Dokonalé nelze milovat, pouze zbožňovat.“

Oběť Molochovi - Asa Larsson, 2021
Oběť Molochovi
Asa Larsson