Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Adolf Loos on Trial - Christopher Long, Kant, 2017

266 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Adolf Loos on Trial - Christopher Long, Kant, 2017
Adolf Loos on Trial - Christopher Long, Kant, 2017

Adolf Loos on Trial

Počátkem září roku 1928 zadržela vídeňská policie slavného architekta Adolfa Loose a obvinila ho ze zneužívání dětí. Dvě mladé dívky, ve věku osm a deset let, vypověděly, že... Číst víc

Nakladatel
Kant, 2017
176 stran
2-3 hodiny čtení

Počátkem září roku 1928 zadržela vídeňská policie slavného architekta Adolfa Loose a obvinila ho ze zneužívání dětí. Dvě mladé dívky, ve věku osm a deset let, vypověděly, že když maloval jejich akty, nevhodně se jich dotýkal a nutil je k páchání... Číst víc

  • Flexi vazba
  • Angličtina

266 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Adolf Loos on Trial - Christopher Long, Kant, 2017
266 Kč

Více o knize

In early September 1928, the police in Vienna arrested the famed architect Adolf Loos. The charge was child molestation. Two young girls (and eventually a third), ages 8 to 10, alleged that Loos had touched them inappropriately and caused them to commit indecent acts while he was drawing nudes of them. Almost immediately, the press caught wind of the arrest, and a great scandal ensued. What followed was a very public affair that culminated in a sensational trial. The case became a cause célebre, pitting Loos and his supporters against his many detractors. But the accompanying controversy was about more than whether Loos was guilty or not: like almost everything in Austria in the late 1920s, those involved and the public at large saw the events through powerful political and cultural lenses. The arrest and subsequent trial not only set the forces of the right against those of the left, but, also, the city’s avant-gardists against their conservative critics.

Počátkem září roku 1928 zadržela vídeňská policie slavného architekta Adolfa Loose a obvinila ho ze zneužívání dětí. Dvě mladé dívky, ve věku osm a deset let, vypověděly, že když maloval jejich akty, nevhodně se jich dotýkal a nutil je k páchání nemravností. Samozřejmě se o celou záležitost začali brzy zajímat zástupci tisku, kteří zavětřili společenský skandál. Případ se rázem proměnil v ostře sledovanou kauzu, která vyvrcholila soudním procesem. Událost, jejíž rozporuplnost nespočívala ani tak v otázce Loosovy viny či neviny, získala politický rozměr, jako ostatně vše v Rakousku pozdních dvacátých let 20. století. Zatčení Loose i následující soudní proces postavily proti sobě nejen příznivce pravice a levice, ale také představitele avantgardy proti jejich konzervativním odpůrcům. Christopher Long ve své knize Adolf Loos on Trail s hlubokou znalostí skutečností týkajících se celého případu téměř detektivním způsobem rekonstruuje události doprovázející Loosovo zatčení a soudní proces.
Číst víc
Počet stran
176
Vazba
flexi
Rozměr
146×234 mm
Hmotnost
442 g
ISBN
9788074372261
Rok vydání
2017
Naše katalogové číslo
642525
Jazyk
angličtina
Nakladatel
Kant
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Adolf Loos on Trial - Christopher Long, Kant, 2017
Válka za studena/Serving it cold - Vladimír Birgus, Josef Moucha, Kant, 2017
595 Kč

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Kupte společně
Adolf Loos on Trial - Christopher Long, Kant, 2017
Válka za studena/Serving it cold - Vladimír Birgus, Josef Moucha, Kant, 2017
595 Kč

„Člověk nemůže správně myslet, správně milovat ani správně spát, pokud se správně nenajedl!“

Tři guineje / Vlastní pokoj - Virginia Woolfová, 2020
Tři guineje / Vlastní pokoj
Virginia Woolfová