Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Sky, Apač, který chtěl být orlem - Patrick Chauvel, Garamond, 2022

231 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Sky, Apač, který chtěl být orlem - Patrick Chauvel, Garamond, 2022
Sky, Apač, který chtěl být orlem - Patrick Chauvel, Garamond, 2022

Sky, Apač, který chtěl být orlem

Neuvěřitelný příběh apačského stopaře a fotografa v pekle vietnamské války

Neuvěřitelný příběh apačského stopaře ze speciálních jednotek americké armády a francouzského válečného fotografa. Přátelství, které vzešlo z pekla vietnamské džungle... Číst víc

4,3 3 hodnocení
Nakladatel
Garamond, 2022
272 stran
4-5 hodin čtení

Neuvěřitelný příběh apačského stopaře ze speciálních jednotek americké armády a francouzského válečného fotografa. Přátelství, které vzešlo z pekla vietnamské džungle... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

231 Kč

Na objednávku
Dodání může trvat více než 30 dní

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024
Sky, Apač, který chtěl být orlem - Patrick Chauvel, Garamond, 2022
231 Kč

Více o knize

Neuvěřitelný příběh apačského stopaře ze speciálních jednotek americké armády a francouzského válečného fotografa. Přátelství, které vzešlo z pekla vietnamské džungle.

Autor knihy Válečný reportér, fotograf Patrick Chauvel, vypráví příběh pozoruhodného přátelství s Apačem jménem Sky Eyes. Tento stopař speciálních amerických jednotek, z poloviny indián, z poloviny Skot, se stal pro osmnáctiletého válečného reportéra z Francie nejdříve přízrakem a později nerozlučným druhem. Poté, co oba přežili neřešitelné situace ve vietnamské džungli, pokračuje spirála jejich šíleného dobrodružství v Paříži a končí v Arizoně na území indiánů z kmene Čirikavů. „Jednou budeš vyprávět můj příběh,“ řekl ve Vietnamu Sky Eyes francouzskému fotografovi, a tak se po 35 letech i stalo.
Číst víc
Počet stran
272
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
145×206 mm
Hmotnost
342 g
ISBN
9788074075025
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1421847
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Francie
Nakladatel
Garamond
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,3 / 5

3 hodnocení

1
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

10
Americká zem - Jeanine Cummins, 2020
Právě čtu
Americká zem

Pracujúci dôchodca so záujmami - knihy, dobré filmy, chalupárčenie, horský bicykel

Pavol Čomaj
Ověřený zákazník
19.11.2022
Kniha sa mi dostala do rúk viac-menej náhodou, nebol to teda cielený výber. Už doma, keď som listoval všetkými vypožičanými knihami z knižnice, mi ako posledná zostala v rukách práve táto. Začal som čítať, ale po pár stránkach som to vzdal, musel som pribrzdiť a nastaviť sa do módu knihy. Bolo to desivé čítanie z vietnamskej džungle a neviem, či som urobil správne, keď som sa rozhodol, že idem teda do toho, pretože takáto kniha zanechá vo vás i nejakú stopu.
Je to príbeh skutočného Indiána z kmeňa Čirikavov, ktorý sa dostal do Vietnamu z väzenia v USA, kde si odpykával 30 rokov za vraždu policajta. Nebol to hocijaký Indián, bol to najväčší zabijak vycvičený špeciálne vojenskou rozviedkou. Uvediem len krátku ukážku z výcviku : postavili ho pred živú divokú sviňu a do rúk mu dali vreckový nôž cca 4cm dlhý. Ani nechcite vedieť, čo všetko nasledovalo.
Ale pozor, toto nie je nejaká béčková kniha . Autor patrí medzi najlepších svetových fotoreportérov, ktorý fotil vo všetkých súčasných vojnách, Irak, Sýria, Afganistan......Začínal ako 18 ročný vo Vietname. Opisuje svoje prvé stretnutie s Indiánom, akcie, ktoré spolu prežili. Stali sa nerozlučnými priateľmi nielen na bojisku, ale i potom, ako obaja dezertovali a žili v Paríži. Lenže Indián už nedokázal žiť v normálnom prostredí a postupne sa stal hrozbou pre všetkých, ktorí s ním prišli do styku.
Číst víc

„Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, zůstává očím neviditelné.“

Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry, 2022
Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry