Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Naše bylinková lékárna - Dionýz Dugas, Ottovo nakladatelství, 2020

239 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Naše bylinková lékárna - Dionýz Dugas, Ottovo nakladatelství, 2020
Přečtená
Naše bylinková lékárna - Dionýz Dugas, Ottovo nakladatelství, 2020

Naše bylinková lékárna
Přečtená

Také proti virovým onemocněním

Knížce slovenského autora - zkušeného bylinkáře a zároveň propagátora těsného soužití člověka s rostlinami, léčivými dary matky Přírody - by slušel také podtitul Kurz pro... Číst víc

Nakladatel
Ottovo nakladatelství, 2020
Počet stran
272

Knížce slovenského autora - zkušeného bylinkáře a zároveň propagátora těsného soužití člověka s rostlinami, léčivými dary matky Přírody - by slušel také podtitul Kurz pro začínající i pokročilé bylinkáře. Její tvůrce č Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Knížce slovenského autora - zkušeného bylinkáře a zároveň propagátora těsného soužití člověka s rostlinami, léčivými dary matky Přírody - by slušel také podtitul Kurz pro začínající i pokročilé bylinkáře. Její tvůrce čtenáři poskytuje ucelené "portréty" 130 léčivých rostlin, které můžeme běžně sbírat v českých zemích i na Slovensku při svých vycházkách do přírody. Některé z nich dokonce jsou všudypřítomnými plevely (dvouzubec, sedmikráska, vlaštovičník, čekanka, pýr aj.), další si pěstujeme na zahrádce i za oknem a určité jejich části buď používáme coby koření či přísadu do pokrmů (pampeliška, bazalka, máta, majoránka, saturejka aj.), nebo je téměř každodenně jíme jako zeleninu (mrkev, hlávkové zelí, celer, tykev aj.). Jiné nám prospívají v čaji či přípravcích na pleť (rozmarýna, pupalka, zemědým, podběl, fialka aj.). Drogy, jež nám tyto léčivky poskytují (ať už je to květ, list, plod, celá nať, kořen, plod, semeno či šťáva), však nemusíme z přírody získávat sami: lze je zakoupit v bylinkářství, v lékárně či na trhu nebo v potravinářském obchodě.
Každá z dvoustránkových kapitol, jež jsou obsahově shodně strukturovány, je věnována jediné léčivce a krátce, leč dostatečně podrobně sděluje poznatky o historii rostliny, popisuje její vzhled, informuje o základní droze byliny, o způsobu sběru a zpracování, přehledně shrnuje účinky drogy a doporučuje její léčebné využití (vnitřní i zevní). V rubrice Jeden dobrý recept, zařazené do každé kapitolky, nalezneme předpis na čaj, léčivý olej, tinkturu, kloktadlo, med, pomazánku i směs koření, na víno či posilující nápoj nebo na preventivní prostředek a hojivý obklad.
A protože Dionýz Dugas je i zručným fotografem, učinil ze své knihy zároveň publikaci fotografickou. Jeho názorné snímky bylin, které nám budou vodítkem při rozeznávání rostlin, ale i zátiší s hotovými produkty připravenými z rostlinných drog mají dokumentární i uměleckou hodnotu.
Pro obsahovou úplnost je kniha vybavena abecedním seznamem receptů a seznamem rostlin v jazyce českém i latinském a je doplněna výběrem odborné literatury; uvedené tituly mohou být čtenáři k užitku.
Číst víc
Počet stran
272
Vazba
pevná vazba
Rozměr
188×255 mm
Hmotnost
956 g
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
1435059
Jazyk
čeština
Nakladatel
Ottovo nakladatelství
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Jak se ale svět může zlepšit, když všichni budeme mlčet?“

Hana - Alena Mornštajnová, 2017
Hana
Alena Mornštajnová