Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Makroekonomie v kostce - Miroslav Máče, Grada, 2007

513 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Makroekonomie v kostce - Miroslav Máče, Grada, 2007
Makroekonomie v kostce - Miroslav Máče, Grada, 2007

Makroekonomie v kostce

Kniha je průlomovým dílem z hlediska výkladu makroekonomie. Autor definuje dynamický makroekonomický systém proto, aby se vyhnul klasickému výkladu makroekonomie... Číst víc

Nakladatel
Grada, 2007
Počet stran
469

Kniha je průlomovým dílem z hlediska výkladu makroekonomie. Autor definuje dynamický makroekonomický systém proto, aby se vyhnul klasickému výkladu makroekonomie... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Kniha je průlomovým dílem z hlediska výkladu makroekonomie. Autor definuje dynamický makroekonomický systém proto, aby se vyhnul klasickému výkladu makroekonomie. Neřeší ustálené stavy ekonomiky, ale klade důraz na přechodové jevy ekonomického procesu.

V první části "Klasická teorie makroekonomie" na základě dynamické analýzy navazující na Keynese exaktně vykládá působení multiplikátoru a akcelerátoru v souvislosti s hospodářským cyklem. Makroekonomickou regulaci vykládá na základě zpětných vazeb, čímž se vyhýbá použití klasického modelu IS-LM-BP. Makroekonomickou stabilizaci řeší zpětnou vazbou od stavu ekonomického systému, jejíž exaktní matematický výklad uvádí v dodatku této knihy.

Druhá část knihy "Současná teorie makroekonomie" je klasickou soudobou učebnicí pro výuku makroekonomie na ekonomických fakultách. Na základě chování jednotlivých trhů definuje diskrétní dynamický makroekonomický systém vyjadřující všeobecnou rovnováhu trhů.

Třetí část "Moderní teorie makroekonomie" vysvětluje příčiny makroekonomické nerovnováhy na základě platební bilance. Vyrovnávání této makroekonomické nerovnováhy v čase řeší fiskální a monetární politikou založenou na principech automatického řízení- adaptivní regulace. Matematické odvození algoritmů řízení uvádí v dodatku knihy spolu s programovou realizací v nejdostupnějším programovacím nástroji - Visual Basicu z prostředí excelu.

Přestože se kniha může zdát obtížná, po pečlivém prostudování třiceti osmi vyřešených příkladů čtenář pochopí podstatu makroekonomie, aniž by se musel zabývat konkrétní praxí hospodářské politiky.
Číst víc
Počet stran
469
Vazba
pevná vazba
Rozměr
170×245 mm
Hmotnost
883 g
ISBN
8024718415
Rok vydání
2007
Naše katalogové číslo
34326
Jazyk
čeština
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Měl celé mé srdce, a to od chvíle, kdy mi dovolil, abych samu sebe chránila, od chvíle, kdy se postavil vedle mě, a ne přede mě.“

Království těla a ohně - Jennifer L. Armentrout, Hang Le (ilustrátor), 2022
Království těla a ohně
Jennifer L. Armentrout, Hang Le (ilustrátor)