Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Moderní rádiový přijímač - Karel Daněk, BEN - technická literatura, 2005

336 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Moderní rádiový přijímač - Karel Daněk, BEN - technická literatura, 2005
Moderní rádiový přijímač - Karel Daněk, BEN - technická literatura, 2005

Moderní rádiový přijímač

Kniha o jeho návrhu

Zabýváme-li se kompletním návrhem rádiového přijímače, zjistíme, že problematika je tak široká, že rozumné zjednodušení výrazně pomůže orientaci a přitom do výsledného návrhu... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
BEN - technická literatura, 2005
Počet stran
215

Zabýváme-li se kompletním návrhem rádiového přijímače, zjistíme, že problematika je tak široká, že rozumné zjednodušení výrazně pomůže orientaci a přitom do výsledného návrhu nevnáší podstatnou chybu... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

336 Kč

U dodavatele 4 ks
Posíláme do 2 – 3 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Moderní rádiový přijímač - Karel Daněk, BEN - technická literatura, 2005
336 Kč

Více o knize

Zabýváme-li se kompletním návrhem rádiového přijímače, zjistíme, že problematika je tak široká, že rozumné zjednodušení výrazně pomůže orientaci a přitom do výsledného návrhu nevnáší podstatnou chybu.

Cílem publikace Moderní rádiový přijímač je shrnutí a použití jednoduchých zásad při návrhu klasického analogového rádiového přijímače s použitím moderních obvodových řešení. Rozebrán je i návrh softwarově definovaného digitálního rádia. U jednotlivých koncepcí jsou uvedena některá omezení, která jsou v případě digitální konstrukce dána především stavem současné technologie.

Mnohé publikace se zabývají rigorózním návrhem elektronických obvodů. Jiné se složitějším vzorcům vyhýbají a problematiku elektroniky řeší formou jakési kuchařky. Tak ostatně informuje o svých nových součástkách převážná většina současných světových výrobců: formou datových listů uvádí podrobně základní charakteristiky nového produktu a společně s nimi navrhuje i základní typizovaná zapojení včetně vztahů, nezbytných pro správné zapojení takové součástky. Nezbytné minimum vzorců se týká hlavně přizpůsobení impedancí a úrovní, nastavení hodnot potřebného zisku a podobně.

Přesné metody analýzy elektronických obvodů jsou poměrně složitou záležitostí, kterou naštěstí silně zjednodušila výpočetní technika. Tuto fázi návrhu tedy můžeme přenechat počítači - za předpokladu že víme, co děláme a co by alespoň přibližně mělo být výsledkem. A právě takové rovině problematiky návrhu elektronických obvodů se věnuje předkládaná publikace Moderní rádiový přijímač. Vychází z předpokladu, že všechny potřebné nástroje pro navrhování elektronických obvodů jsou dnes zájemci volně k dispozici a podrobná znalost postupů při analýze a syntéze obvodů není nutná. Daleko potřebnější je mít zdravou povědomost o cíli návrhu, o navrhovaném zapojení, o základních matematických a fyzikálních principech týkajících se řešeného problému a o současném prakticky dosažitelném stavu v dané oblasti elektronického návrhu.

Teoretický rozsah publikace Moderní rádiový přijímač je tedy omezen na fyzikální a matematické souvislosti, které je záhodné respektovat při podobné práci a je ukázáno, jak lze s minimální "akademickou výzbrojí" navrhnout moderní poměrně složité elektronické zařízení. Za minimální "akademickou výzbroj" uvedenou v publikaci jsou považovány ty principy, které umožňují mít základní nadhled a kontrolu nad návrhem.
Uvedeny jsou i základní parametry, umožňující srovnání výkonnosti rádiového přijímače podle různých kritérií.

Publikace Moderní rádiový přijímač je určena technikům a inženýrům, kteří jsou postaveni před úkol navrhnout kompletní rádiový přijímač a ukazuje jednu z cest, kterou se lze v současné době vydat.
Číst víc
Počet stran
215
Vazba
pevná vazba
Rozměr
165×235 mm
Hmotnost
531 g
ISBN
807300142X
Rok vydání
2005
Naše katalogové číslo
34287
Jazyk
čeština
Nakladatel
BEN - technická literatura
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

C.Smith
Neověřený nákup
3.3.2011
Názor čitateľa
Vynikajúca kniha, aká na našom trhu dlho chýbala.
Napísaná pútavo, s veľkým nadhľadom, až zábavne.
Vrelo odporúčam.
Číst víc

„Když najdeš lásku, držíš se jí. Popadneš ji oběma rukama a uděláš, co můžeš, abys ji nepustila. Nejde se k ní otočit zády a předpokládat, že na tebe bude čekat, kdes ji nechala, dokud na ni nebudeš připravená.“

9. listopad - Colleen Hoover, 2021
9. listopad
Colleen Hoover