Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Umělohmotný třípokoj - Petra Hůlová, Torst, 2006

156 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Umělohmotný třípokoj - Petra Hůlová, Torst, 2006
Umělohmotný třípokoj - Petra Hůlová, Torst, 2006

Umělohmotný třípokoj

Čtvrtý román mladé prozaičky, autorky úspěšných románů Paměť mojí babičce, Přes matný sklo a Cirkus Les Mémoires, přináší do české... Číst víc

3,0 5 hodnocení
Nakladatel
Torst, 2006
156 stran
2 hodiny čtení

Čtvrtý román mladé prozaičky, autorky úspěšných románů Paměť mojí babičce, Přes matný sklo a Cirkus Les Mémoires, přináší do české literatury téma palčivé a přitom výrazně kontroverzní... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

156 Kč

Cena v knihkupectví: 199 Kč
U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 9 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024
Umělohmotný třípokoj - Petra Hůlová, Torst, 2006
156 Kč

Více o knize

Čtvrtý román mladé prozaičky, autorky úspěšných románů Paměť mojí babičce, Přes matný sklo a Cirkus Les Mémoires, přináší do české literatury téma palčivé a přitom výrazně kontroverzní: vyprávění zachycuje zpověď stárnoucí prostitutky, která bilancuje svůj život, vzpomíná na to, co prožila, a místy s humorem a nadsázkou líčí svá léta strávená vykonáváním nejstaršího řemesla.

V psaní Petry Hůlové představuje kniha výrazný posun k výrazové sevřenosti, nová je zde i humorná stránka vyprávění hlavní hrdinky.
Číst víc
Počet stran
156
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
117×196 mm
Hmotnost
181 g
ISBN
8072152874
Rok vydání
2006
Naše katalogové číslo
33756
Styl
erotický, romantický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Torst
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,0 / 5

5 hodnocení

1
2
0
0
2

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Michaela Býmová
Ověřený zákazník
14.4.2016
Mnoho životů v jednom pokoji

Když se mi poprvé dostala kniha Umělohmotný třípokoj do ruky, tak jsem se zaradovala, pouhých 150 stran ještě k tomu o tématu, které je samo o sobě tak táhnoucí? Upřímně, kdyby vám někdo nabídl knihu, která je jakousi zpovědí prostitutky určitě byste se nenechali dvakrát pobízet, že? Sexuální témata budou nejspíše pro čtenáře vždy zajímavé a také jimi vyhledávané.
Zde ovšem nastává ten problém, pokud se vám již tato próza Petry Hůlové dostala do ruky a zaradovali jste se stejně jako já nad jejím stránkovým počtem, tak budete vzápětí zklamáni. Samotnou mě nejvíce zaráží styl jazyka, který byl v próze použit. Je pro mě velmi matoucí záměna rodu, který si autorka po celou dobu příběhu pečlivě hlídá, například pro ženské pohlavní ústrojí zvolila Hůlová pojmenování zandavák a pro mužské rašple. „…že vaši rašpli už si jednou pochvalovala, a pak se nechala ohoblovat až na dáseň…“ Zda jsou tyto názvy urážlivé, je na posouzení každého z nás, ale mě osobně rozhodně nepotěšily. Co pro mě opravdu bylo velmi obtížné překousnout, jsou nekonečná souvětí, u kterých člověk zapomene začátek už při čtvrtém slově. Takže ačkoli téma je poutavé, je docela možné, že se díky dlouhým souvětím začnete velmi brzy nudit. A nestyďte se to přiznat, i já se nudila.
Hlavní hrdinkou této knihy je bezejmenná prostitutka, která nám čtenářům líčí svůj životní příběh. Promluva je rozdělena do kapitol, které tvoří dohromady televizní seriál. „Televizní díl druhý: tloušťka starých dam.“ Tato prostitutka nám vypráví, jak se v jejím takzvaném umělohmotném třípokoji střídají muži různých profesí a zájmů, stejně tak, jako muži různých povah a tužeb. „ Někdy chtějí, abych se na ně při tom dívala anebo sténala spolu s nimi, což není problém…“

Kniha by nebyla správnou zpovědí prostitutky, kdyby z ní byly vynechané popisy sexuálních aktů. Takže o ty opravdu nouze není a jako bonus jsou popsány velmi výživně. Vydělané peníze prostitutka utrácí v nákupní galerii, čímž si možná kompenzuje nedostatek lásky nebo přátelství. Moc dobře ví, že strádání v citové oblasti ji materiálnost nenahradí, ale aspoň jí nákupy pomohou tyto myšlenky rozptýlit.
Možná až moc velká kumulace pejorativních výrazů na tak malý počet stran je to, co běžného čtenáře zastraší nejvíce. Pokud to ale pro vás není problém, tak se do knihy směle pusťte, říká se, že člověk má zkusit vše a tohle je jeden z těch zážitků, které vás opravdu jen tak rychle neopustí, ale myslete na to, že zrovna oddechová literatura to není.
Číst víc
Renáta
Neověřený nákup
6.6.2007
K humoru má kniha ďaleko,
kontroverzná kniha je v tomto prípade eufemizmus. Oscar Wilde hovorí, že knihy nie sú morálne alebo nemorálne, ale len dobre alebo zle napísané, ale túto knihu nechcem mať v knižnici, hoci mnoho iných áno.
Vargová
Číst víc

„Několik z nich se zavrtělo na židlích. Možná to byl signál, že ho konečně začínají chápat. Na druhou stranu to ale úplně klidně mohly být hemoroidy. U státních zaměstnanců člověk nikdy pořádně neví, na čem je.“

Složka 64 - Jussi Adler-Olsen, 2013
Složka 64
Jussi Adler-Olsen