Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Asthma bronchiale a chronická obstrukční plicní nemoc - Vítězslav Kolek, Kateřina Neumannová, Mladá fronta, 2018

360 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Asthma bronchiale a chronická obstrukční plicní nemoc - Vítězslav Kolek, Kateřina Neumannová, Mladá fronta, 2018
Asthma bronchiale a chronická obstrukční plicní nemoc - Vítězslav Kolek, Kateřina Neumannová, Mladá fronta, 2018

Asthma bronchiale a chronická obstrukční plicní nemoc

Možnosti komplexní léčby z pohledu fyzioterapeuta

Plicní rehabilitace je nedílnou součástí léčby nemocných s chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN) i bronchiálního astmatu. Postupy plicní rehabilitace se však neustále... Číst víc

Nakladatel
Mladá fronta, 2018
Počet stran
144

Plicní rehabilitace je nedílnou součástí léčby nemocných s chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN) i bronchiálního astmatu. Postupy plicní rehabilitace se však neustále vyvíjejí a rozšiřují na podkladě výsledků mezinárodních výzkumů i výzkumů.... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Více o knize

Plicní rehabilitace je nedílnou součástí léčby nemocných s chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN) i bronchiálního astmatu. Postupy plicní rehabilitace se však neustále vyvíjejí a rozšiřují na podkladě výsledků mezinárodních výzkumů i výzkumů v České republice. Proto je cílem předkládané monografie rozšířit informovanost odborné veřejnosti o aktuálních možnostech plicní rehabilitace jako součásti komplexní nefarmakologické léčby astmatu i CHOPN, neboť pouze kvalitní a dostupná péče může být přínosná nemocným, kteří ji potřebují.

Úvod knihy poskytuje přehledné údaje z anatomie a fyziologie dýchání, zdůrazněna je odlišnost dýchacího systému u malých dětí oproti dospělým. Další kapitoly jsou věnovány kineziologii dýchání, chemické regulaci dýchání, funkčnímu vyšetření dechových funkcí a poruchám ventilace. Podrobně jsou zpracovány klinické jednotky asthma bronchiale a chronická obstrukční plicní nemoc. Vedle precizního popisu farmakoterapie jsou uvedeny zcela nejnovější nefarmakologické způsoby léčby astmatu a CHOPN se zaměřením na možnosti komplexní rehabilitační léčby dle světových doporučení i dle doporučení České pneumologické a ftizeologické společnosti včetně podrobného popisu nových dostupných pomůcek v České republice využívaných během respirační fyzioterapie.

V závěru publikace nalezne čtenář praktická doporučení pro provádění plicní rehabilitace v klinické praxi včetně faksimile poukazu na vyšetření/ošetření FT, zásad preskripce pohybové aktivity i nutričních doporučení.
Text je doplněn názornými grafy a množstvím fotografické dokumentace, které jsou pro provádění plicní rehabilitace nepostradatelné.
Číst víc
Počet stran
144
Vazba
pevná vazba
Rozměr
163×240 mm
Hmotnost
420 g
ISBN
9788020449429
Rok vydání
2018
Naše katalogové číslo
437629
Jazyk
čeština
Nakladatel
Mladá fronta
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Mladá fronta

Číst víc

„Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.“

Nikdykde - Neil Gaiman, 2017
Nikdykde
Neil Gaiman