Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Zlom ruce za vaz - Aneta Plšková, Pavel Mervart, 2018

114 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Zlom ruce za vaz - Aneta Plšková, Pavel Mervart, 2018
Zlom ruce za vaz - Aneta Plšková, Pavel Mervart, 2018

Zlom ruce za vaz

Autorka staví své verše především na nevšedních zážitcích, které se jí v každodenním životě nějakým způsobem dotkly, jedním ze základních prvků její poetiky je přitom hra s... Číst víc

Nakladatel
Pavel Mervart, 2018
Počet stran
90

Autorka staví své verše především na nevšedních zážitcích, které se jí v každodenním životě nějakým způsobem dotkly, jedním ze základních prvků její poetiky je přitom hra s jazykem. Aneta Plšková se pokouší o tvorbu originálních obrazů, mimo jiné... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

114 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 5 – 10 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024
Zlom ruce za vaz - Aneta Plšková, Pavel Mervart, 2018
114 Kč

Více o knize

Autorka staví své verše především na nevšedních zážitcích, které se jí v každodenním životě nějakým způsobem dotkly, jedním ze základních prvků její poetiky je přitom hra s jazykem.

Aneta Plšková se pokouší o tvorbu originálních obrazů, mimo jiné rovněž prostřednictvím nevšedních asociací slov a slovních hříček. V rukopisu sbírky Zlom ruce za vaz využívá kromě češtiny i další jazyky, konkrétně angličtinu a francouzštinu, což souvisí s motivy z cest prostupujícími většinou textů.

Ve svých básních autorka zachycuje zdánlivě běžné okamžiky, které však vzápětí přetváří do neohraných a mnohdy až surrealistických sémantických rovin. Z konkrétního se zároveň vynořuje abstraktní, obecná rovina našich životů. Obsah jednotlivých básní je obvykle sdělován minimálním počtem slov.

Odráží se v tom realita dnešního uspěchaného světa, kdy lidem mnohdy dostačují stručné popisy událostí. Emoce dokáže Aneta Plšková načrtnout pomocí několika náznaků, aniž by tím ztrácely na významu.

Číst víc
Počet stran
90
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
140×140 mm
Hmotnost
139 g
ISBN
9788074653339
Rok vydání
2018
Naše katalogové číslo
440361
Styl
filozofický, duchovní
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Pavel Mervart
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Řekl jsem již, že metafory jsou nebezpečné. Láska začíná metaforou. Jinak řečeno: láska začíná ve chvíli, kdy se žena vepíše svým prvním slovem do naší poetické paměti.“