Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Jan Werich za oponou - Jiří Janoušek, Práh, 2018

239 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Jan Werich za oponou - Jiří Janoušek, Práh, 2018
Jan Werich za oponou - Jiří Janoušek, Práh, 2018

Jan Werich za oponou

Kniha Jan Werich za oponou přináší na tři stovky unikátních fotografií z rodinného archivu. Mapují jeho život od narození až do smrti a objevují Werichovy málo známé tváře –... Číst víc

5,0 3 hodnocení
Nakladatel
Práh, 2018
384 stran
5-6 hodin čtení

Kniha Jan Werich za oponou přináší na tři stovky unikátních fotografií z rodinného archivu. Mapují jeho život od narození až do smrti a objevují Werichovy málo známé tváře – světáckého dandyho, geniálního komika... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

239 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 3 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024
Jan Werich za oponou - Jiří Janoušek, Práh, 2018
239 Kč

Více o knize

Kniha Jan Werich za oponou přináší na tři stovky unikátních fotografií z rodinného archivu. Mapují jeho život od narození až do smrti a objevují Werichovy málo známé tváře – světáckého dandyho, geniálního komika, advokáta proletářů, kumpána známých umělců i neznámých rybářů, obskakovaného pacienta i osamělého Mistra.
Mluví se v ní také o Werichových nectnostem. Že někdy býval nespravedlivý, panovačný a sebestředný. Přepadaly ho frustrace i zlost, když se z populární herecké hvězdy stal nepohodlnou osobností, kterou bývalý režim odsunul do ústraní. Sužovaly ho zdravotní potíže. Nejenže si je sám způsobil, ale prohluboval je zálibou v dobrém jídle, pití a kouření.
Spojení jedinečných fotografií a dvanácti obsažných rozhovorů Jiřího Janouška, v nichž se Jan Werich nedlouho před smrtí ohlížel za svým životem, doplňují dobová svědectví a komentáře lidí, kteří mu byli nablízku, zejména Jiřího Voskovce, Miroslava Horníčka a Miloše Kopeckého, ale také lékařů, kteří ho ošetřovali nebo spoluhráčů mariáše.
Kniha Jan Werich za oponou přináší plastický portrét Jana Wericha a jeho soukromí, které nebylo právě šťastné a zůstávalo skryté za legendou moudrého klauna.
Číst víc
Počet stran
384
Vazba
pevná vazba
Rozměr
175×230 mm
Hmotnost
1254 g
ISBN
9788072527748
Rok vydání
2018
Naše katalogové číslo
433847
Jazyk
čeština
Nakladatel
Práh
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Jan Werich za oponou - Jiří Janoušek, Práh, 2018
Tři otázky - Don Miguel Ruiz, Barbara Emrys, HarperCollins, 2018
470 Kč

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

8.12.2021
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Krásne spracovaná biografia plná fotografií z rodinného archívu- tie sú značnou dominantou knihy. Autor predstavuje osobnosť Jana Wericha prostredníctvom rozhovorov, týkajúcich sa preňho kľúčových udalostí, ktoré ho formovali. Hovorí tu nielen o svojom pracovnom, ale aj o súkromnom živote, zaznejú tu aj niektoré jeho svojrázne názory a odpovede, ale aj myšlienky, ktoré sú aj po rokoch nadmieru pravdivé.

Nejde ale o chválospev, sám Werich sa v niektorých rozhovoroch prizná k svojim zlým vlastnostiam či neduhom. Iné, ktoré by možno sám najradšej schoval pred svetom, sú zachytené prostredníctvom útržkov listov, textov či spomienok napr. Jiřího Voskovca a ďalších.

Možno si po prečítaní knihy Wericha (ešte viac) zamilujete, možno z neho budete troška v rozpakoch. Ale myslím, že hoci fotografie prevyšujú textovú časť knihy, autorovi sa podarilo veľmi dobre a komplexne zachytiť túto výnimočnú, svojráznu a komplikovanú osobnosť.

Či už ste fanúšikom Wericha a Voskovca a myslíte si, že o nich viete takmer všetko alebo ho poznáte len z jednej či dvoch rozprávok, táto kniha vás určite nesklame.
Číst víc

Kupte společně
Jan Werich za oponou - Jiří Janoušek, Práh, 2018
Tři otázky - Don Miguel Ruiz, Barbara Emrys, HarperCollins, 2018
470 Kč

„Správné chápání nějaké věci a nepochopení téže věci se vzájemně zcela nevylučují.“

Proces - Franz Kafka, 2022
Proces
Franz Kafka