Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Audiokniha
Moderní člověk a náboženství - Tomáš Garrigue Masaryk, Tympanum, 2023
Audiokniha
Audiokniha
Moderní člověk a náboženství - Tomáš Garrigue Masaryk, Tympanum, 2023
Audiokniha

Moderní člověk a náboženství
Audiokniha

Audiokniha Moderní člověk a náboženství, kterou napsal Tomáš Garrigue Masaryk. Krize moderního člověka je pro Masaryka krizí celého duchovního života. Tato krize se projevuje... Číst víc

Nakladatel
Tympanum, 2023
Interpret
Délka
10:45

Audiokniha Moderní člověk a náboženství, kterou napsal Tomáš Garrigue Masaryk. Krize moderního člověka je pro Masaryka krizí celého duchovního života. Tato krize se projevuje politicky, mravně, filozoficky i společensky – avšak ... Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

348 Kč

Ihned ke stažení

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Moderní člověk a náboženství - Tomáš Garrigue Masaryk, Tympanum, 2023
Audiokniha
348 Kč

Více o audioknize

„Jak se stal z člověka staršího člověk moderní? Co ho činí moderním?“ Tak se ptá Masaryk ve svém filozofickém díle, v němž uvažuje o duchovní krizi člověka v sekularizovaném světě.
Krize moderního člověka je pro Masaryka krizí celého duchovního života. Tato krize se projevuje politicky, mravně, filozoficky i společensky – avšak jejím ohniskem byla podle Masaryka krize náboženská, kdy se moderní člověk odvrátil od vnějšího světa a začal se spoléhat jen na vlastní síly. V tomto spisu se Masaryk dotýká i sklonu k sebevraždám v moderní době a zamýšlí se nad jejich příčinami.
Seznámit se s Masarykovými názory znamená uvědomit si, jak málo se změnily otázky, které si člověk stále klade. Vzrušující myšlenky nekonformního filozofa, který nemoralizuje, ale k jejich promýšlení přistupuje z pozic filozofie, sociologie a psychologie.Nahrávka vznikla podle knihy Tomáše Garrigua Masaryka Moderní člověk a náboženství, vydané Janem Laichterem v roce 1934. Čte Martin Dusbaba. Režie Soundguru. Zvuk Vladimír Srb. Design obálky© Natalie Oweyssi. Odpovědný redaktor Vojtěch Machálek. Vydalo Tympanum, 2023.
Číst víc
Délka
10:45
Naše katalogové číslo
1990583
Jazyk
čeština
Nakladatel
Tympanum
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila audiokniha vám?

„Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“