Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Život na cestě - Antonio Sebastian Santabarbara, Grada, 2023

274 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Život na cestě - Antonio Sebastian Santabarbara, Grada, 2023
Přečtená
Život na cestě - Antonio Sebastian Santabarbara, Grada, 2023

Život na cestě
Přečtená

Inspirativní průvodce životem a cestováním na čtyřech kolech

Procestoval jsem dva kontinenty a potkal neuvěřitelné lidi smýšlející podobně jako já, kteří také zvolili alternativní dráhu, hledali méně prošlapané cesty a prosazovali život,... Číst víc

4,7 3 hodnocení
Nakladatel
Grada, 2023
Počet stran
192

Procestoval jsem dva kontinenty a potkal neuvěřitelné lidi smýšlející podobně jako já, kteří také zvolili alternativní dráhu, hledali méně prošlapané cesty a prosazovali život, který nezapadá do běžných škatulek. Jestliže se stejně jako tehdy já.... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

274 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Více o knize

Procestoval jsem dva kontinenty a potkal neuvěřitelné lidi smýšlející podobně jako já, kteří také zvolili alternativní dráhu, hledali méně prošlapané cesty a prosazovali život, který nezapadá do běžných škatulek. Jestliže se stejně jako tehdy já nacházíte ve fázi, kdy přemýšlíte, jak začít a zda je život na cestě skutečně pro vás, pak jste na správném místě. Na stránkách této knihy vyslechnete lidi, kteří si z cestování udělali práci na plný úvazek, ale také ty, kteří putují světem, aby ho udělali čistším, a další, kteří si prostě jen užívají výlety do přírody, kdykoli to jde.

Měl jsem to potěšení mluvit s cestovateli z obytných vozů z celého světa, kteří se nacházejí v rozdílných fázích života i kariéry a mají také různé představy o tom, co pro ně život na cestě znamená. V následujících kapitolách uvidíte obytné vozy postavené vlastnoručně s omezeným rozpočtem i luxusní výtvory se vším všudy včetně kuchyňského dřezu, které pokrývají nejrůznější styly alternativního života na cestách a nabízejí možnosti i životní styl pro každého.

Život na cestě je víc než jen kniha o obytných vozech. Je to momentka ze života hnutí, které rychle proměňuje představy lidí o tom, co může přinést budoucnost. Pro všechny, kdo se podělili o svůj příběh, je to kousek jejich cesty zamrzlý v čase, šance povědět světu o vlastních cílech pro celou komunitu a zároveň přispět k tomu, aby se stal otevřenějším místem pro všechny.

A samozřejmě nechybí spousta fotografií a tipů na cesty, které ve vás nepochybně vzbudí touhu cestovat.Ať už tedy žijete svůj život „off-grid“ – tedy nezávisle na infrastruktuře, bez připojení k inženýrským sítím –, hledáte trochu toho dobrodružství, nebo vás jen zajímá vše, co se týká alternativního života, Život na cestě ve vás zaručeně stejnou měrou vyvolá zájem a poskytne vám inspiraci.
Číst víc
Počet stran
192
Vazba
pevná vazba
Rozměr
171×224 mm
Hmotnost
700 g
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1878325
Jazyk
čeština
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,7 / 5

3 hodnocení

2
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

6.3.2023
Moja srdcovka! :)
Život na cestě bola úžasnou a inšpiratívnou knihou o príbehoch ľudí, ktorí sa rozhodli zanechať svoj doterajší život a vydali sa objavovať svet na štyroch kolesách. Zanechali svoju doterajšiu prácu, prerobili si dodávky či dokonca školské autobusy na obytné domovy, s ktorými môžu precestovať a objavovať takmer celý svet.

Kniha je rozdelená na šesť hlavných kapitol, podľa toho, čo viedlo partnerov či rodiny k tomu, aby si zvolili život v domoch na kolesách. Nájdeme tam napríklad tzv. digitálnych nomádov, ktorí sa svoje cestovanie rozhodli zdieľať na sociálnych sieťach akými sú Instagram alebo YouTube, ďalej napríklad tých, ktorí používajú svoje obytné vozidlo ako únik z reality a cez víkend sa vydávajú po náročnom pracovnom týždni na nové dobrodružstvá, alebo sú tu aj takí, ktorí sa rozhodli žiť čo najviac ekologicky a úsporne, čím dokazujú nielen sebe, ale aj nám, ako málo stačí k dosiahnutiu harmónie so sebou samým a prírodou, a že vlastne človek ako taký k svojmu životu nepotrebuje veľa. V závere každej kapitoly možno nájsť tie najvhodnejšie odporúčania, na veci/činnosti, na ktoré netreba zabúdať predtým, ako sa vyberieme na cesty.

Okrem iného, a tým by som chcela práve knihu vyzdvihnúť, je jej vnútorný vizuál, ktorý je plný nádherných fotografií z miest, ktoré naši cestovatelia navštívili. Pri pohľade na ne, máte chuť urobiť to isté. Kúpiť si dodávku, prerobiť si ju podľa svojich predstáv a vydať sa naprieč dobrodružstvám a miestam, ktoré naša planéta ponúka. Táto kniha je viac než len kniha o obytných vozoch. Je to spôsob, akým možno premeniť svoje sny na skutočnosť.
Číst víc

Nakladatelství Grada

Číst víc

„V tajemstvích je síla. A ta síla slábne, když se o ně někdo rozdělí, takže je nejlepší, když se tajemství udržují, a udržují se pořádně. Když se o tajemství podělíš, o opravdová tajemství, o ta důležitá, dokonce jen s jedním jediným člověkem, změní je to. Když si je napíšeš, je to ještě horší, protože se nedá odhadnout, kolik lidí je uvidí na papíře, ať jsi s tím sebeopatrnější. Takže když už máš tajemství, je opravdu nejlepší je udržovat, jak pro jejich vlastní dobro, tak pro tvoje.“

Noční cirkus - Erin Morgenstern, 2020
Noční cirkus
Erin Morgenstern