Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Buffalo Bill kontra Jesse James - David Hamilton, BB/art

159 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Buffalo Bill kontra Jesse James - David Hamilton, BB/art
Buffalo Bill kontra Jesse James - David Hamilton, BB/art

Buffalo Bill kontra Jesse James

Dělníci na stavbě železniční trati Kansaský Pacifik by v 60. letech minulého století patrně zemřeli hlady nebýt jistého podnikavého devatenáctiletého mladíka jménem William... Číst víc

2,0 1 hodnocení
Nakladatel
BB/art
231 stran
3-4 hodiny čtení

Dělníci na stavbě železniční trati Kansaský Pacifik by v 60. letech minulého století patrně zemřeli hlady nebýt jistého podnikavého devatenáctiletého mladíka jménem William Frederick Cody... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání
Buffalo Bill kontra Jesse James - David Hamilton, , 1991
Brožovaná vazba
Čeština, 1991
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

15% sleva na audioknihy ke stažení - Martinus.cz, 2024

Více o knize

 Dělníci na stavbě železniční trati Kansaský Pacifik by v 60. letech minulého století patrně zemřeli hlady nebýt jistého podnikavého devatenáctiletého mladíka jménem William Frederick Cody. Ten uzavřel s vedením stavby smlouvu, že bude stavbařům dodávat bizoní maso. Cifra 4000 bizonů zabitých údajně za půldruhého roku patří už spíš do oblasti mýtů podobně jako celý následující život jejího původce se stal i díky ní nesmrtelným. Mladému Billovi se na počest jeho loveckých úspěchů, které prokazatelně přispěly k vyhubení bizonů v severní Americe, začalo říkat Buffalo Bill a jeho další činy byly později už i bez vazby na realitu zveličovány a takto zvěčněny v desítkách literárních a později i filmových děl a dílek. Zrodila se legenda.
Nebýt prvního z řady pisálků, autora brakových sešitových příběhů Neda Buntlinea, život Buffalo Billa by se asi odvíjel prozaičtějším způsobem. Někdejší poslíček tehdy čerstvě zřízené poštovní služby Pony Express sloužil jako jeden z mnoha armádních stopařů v občanské válce. Vláda mu za to udělila medaili Kongresu Za statečnost, avšak Cody se roku 1916, jako dvaasedmdesátiletý stařec rok před smrtí, dočkal potupy, kdy mu vyznamenání bylo odebráno: neměl na ně nárok, protože nikdy nebyl voják.
To už však měl za sebou minulost showmana, který se svou Wild West Show objížděl v posledních 20 letech 19. století Ameriku a dokonce i Evropu. Zprvu mu scénáře dodával zmíněný Ned Buntline, později si Cody řídil show sám a literární Buffalo Bill začal žít díky mnoha Buntlineovým následníkům vlastním životem a obliba jeho dobrodružství rostla i poté, co skutečný Buffalo Bill zpanštěl a vyměnil koně za automobil, neustala ani po jeho smrti a trvá dodnes.
Vedle bezpočtu dalších je toho důkazem i Hamiltonův román Tisíc dolarů za Buffalo Billa. Vznikl půl století po smrti hlavního hrdiny daleko od místa, kde prožil svůj reálný život, v Itálii.
Číst víc
Počet stran
231
Vazba
pevná vazba
Rozměr
148×210 mm
Hmotnost
407 g
ISBN
8072573470
Naše katalogové číslo
1998
Styl
dobrodružný, historický
Jazyk
čeština
Nakladatel
BB/art
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

2,0 / 5

1 hodnocení

0
0
0
1
0

Jak se líbila kniha vám?

„A tak se snažím být laskavý ke všemu, co vidím, a ve všem, co vidím, vidím jeho.“

Malý život - Hanya Yanagihara, 2017
Malý život
Hanya Yanagihara