Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Proč mají ženy za socialismu lepší sex
E-kniha

A další argumenty pro ekonomickou nezávislost

Západní společenská stabilita poválečných let je paradoxně v mnohém dílem komunismu: demokratické státy ze strachu před radikalizací obyvatelstva přijímaly opatření, jimž se... Číst víc

3,6 9 hodnocení
Nakladatel
Host, 2020
Počet stran
240

Západní společenská stabilita poválečných let je paradoxně v mnohém dílem komunismu: demokratické státy ze strachu před radikalizací obyvatelstva přijímaly opatření, jimž se dnes souhrnně říká sociální stát. Snad žádné... Číst víc

  • PDF
  • Čeština

199 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?
Další e-knižní vydání
Prečo majú ženy v socializme lepší sex - Kristen R. Ghodsee, Literárna bašta, 2020
PDF EPUB MOBI
Slovenština, 2020
Ihned ke stažení

249 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

Štěstí v rodině, úspěch v kariéře i pohoda v posteli začínají v zákonech.

Západní společenská stabilita poválečných let je paradoxně v mnohém dílem komunismu: demokratické státy ze strachu před radikalizací obyvatelstva přijímaly opatření, jimž se dnes souhrnně říká sociální stát. Snad žádné skupiny obyvatel se tento vývoj nedotkl tak výrazně jako žen: vzdělávací politika a státní podpora jim umožnily kariéru, sexuologie a zdravotnictví částečně odtabuizovaly sexuální život a ženské tělo přestalo být vlastnictvím někoho jiného.

S rokem 1989, kdy skončila komunistická hrozba a začala sílit mantra deregulace, se trend obrátil a sociální stát začal korodovat. Dnes jsou ženy více ohroženy chudobou a sexuální vztahy se opět pojí s materiálním zajištěním. Kristen Ghodseeová v provokativní studii analyzuje, jaké dopady má kapitalismus na soukromí, kariéry i sebevědomí žen a kudy by se mohl v budoucnu ubírat.
Číst víc
Počet stran
240
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
731339
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Host
Originální název
Why Women Have Better Sex Under Socialism: And Other Arguments for Economic Independence
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,6 / 5

9 hodnocení

4
1
2
0
2

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

Rebeka Šimová
Ověřený nákup
26.12.2020
Perfektná kniha, osobne si myslím, že prináša zaujímavý pohľad na postavenie žien v spoločnosti a aspekty, na ktoré autorka prihliada jednoznačne napomáhajú knihe vyčnievať nad inými publikáciami tohto rázu. Číst víc
10.10.2020
*Keďže sa jedná o literatúru faktu, je trošku ťažšie ju ohodnotiť.

,, Sex v socializme ", ako knihu skrátene volám, je veľmi zaujímavá a podľa mňa, pomerne dôležitá kniha. Je síce pravde, že je určená skôr americkým čitateľom, nakoľko ukazuje výhody, ktoré nám priniesol socializmus a že niektoré pretrvali dodnes.
Páči sa mi, že autorka nenabádala, mňa ako čitateľa, plne sa stotožniť s jej názorom, ale pomocou faktov, štatistík a rôznych iných spôsobom mi len pomohla vytvoriť si vlastný názor.
Je pravda, že pre niektorých ľudí by mohla byť celkom kontroverzná alebo absurdná, čo je úplne v poriadku ale niekedy je lepšie pozerať sa na podobnú problematiku neutrálne.
Číst víc

Nakladatelství Host

Číst víc

„Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, zůstává očím neviditelné.“

Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry, 2022
Malý princ
Antoine de Saint-Exupéry