Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Anatomie a fyziologie lidského těla
E-kniha

Pro humanitní obory

Publikace seznamuje se stavbou a fungováním lidského těla v základním rozsahu, který je náplní studia psychologie, pedagogiky, sociální práce a dalších humanitních... Číst víc

Nakladatel
Grada, 2019
Počet stran
448

Publikace seznamuje se stavbou a fungováním lidského těla v základním rozsahu, který je náplní studia psychologie, pedagogiky, sociální práce a dalších humanitních (nelékařských) oborů. Text nezabíhá do medicínských podrobností... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

509 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Publikace seznamuje se stavbou a fungováním lidského těla v základním rozsahu, který je náplní studia psychologie, pedagogiky, sociální práce a dalších humanitních (nelékařských) oborů. Text nezabíhá do medicínských podrobností, ale přináší stručné kompendium dvou rozsáhlých teoretických oborů medicíny.

Kniha je přehledně strukturovaná a pojímá celé lidské tělo. Přináší základní seznámení s oblastí buněčné biologie, informuje o členění tkání. Nejobsáhlejší část je věnována jednotlivým orgánovým soustavám. Pro objasnění postavení anatomie a fyziologie v systému věd je zahrnuto také základní členění medicínských oborů a možnosti vyšetření jednotlivých orgánů, které máme v současnosti k dispozici. Jedna kapitola je věnována základům celostního (komplexního) přístupu, který pojímá člověka jako bio-psycho-sociálně-spirituální komplex, existující v určitém prostoru a čase.

Tím publikace vymezuje význam studia anatomie a fyziologie člověka pro nelékařské disciplíny a propojuje oblast tělesnou, psychickou, vztahovou a přesahovou. V rámci kapitol věnovaných jednotlivým orgánovým soustavám jsou rovněž zařazeny zmínky o možném širším kontextu (například o tom, jak hormony mohou ovlivnit psychický stav). Text publikace je bohatě ilustrován a doplněn fotografiemi a snímky z lékařských vyšetření.
Číst víc
Počet stran
448
Rok vydání
2019
ISBN EPUB
978-80-271-1180-0
ISBN PDF
978-80-271-1179-4
Edice
Psyché
Naše katalogové číslo
739535
Jazyk
čeština
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Vědomosti mohou být vždy nebezpečné. Jsou mocnější zbraní než kterýkoli meč či kouzlo.“

Kouzla rodu Thornů - Margaret Rogerson, 2022
Kouzla rodu Thornů
Margaret Rogerson