Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024

Právo být zapomenut v kontextu moderního pojetí ochrany osobních údajů
E-kniha

V předkládané publikaci se autor dopodrobna zabývá právem být zapomenut a jeho širokými souvislostmi – historickým vývojem především v prostředí kontinentální Evropy, jeho... Číst víc

Nakladatel
Wolters Kluwer ČR, 2021
Počet stran
175

V předkládané publikaci se autor dopodrobna zabývá právem být zapomenut a jeho širokými souvislostmi – historickým vývojem především v prostředí kontinentální Evropy, jeho významem a kontextem v rámci dnešního pojetí... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

250 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Právo být zapomenut v kontextu moderního pojetí ochrany osobních údajů - Jaroslav Denemark, Wolters Kluwer ČR, 2021
E-kniha
250 Kč

Více o eknize

V předkládané publikaci se autor dopodrobna zabývá právem být zapomenut a jeho širokými souvislostmi – historickým vývojem především v prostředí kontinentální Evropy, jeho významem a kontextem v rámci dnešního pojetí ochrany osobních údajů, nutně též střetem práva na soukromí (a ochranu osobních údajů) a práva na svobodu slova. Právě na přístupu vrcholných evropských soudů ke střetu práva na soukromí a práva na svobodu slova se autor monografie snaží demonstrovat, jakým způsobem je právo být zapomenut vnímáno a v jakých případech je možné ho uplatňovat. Nechybí ani relevantní judikatura Soudního dvora Evropské unie v notoricky známém případu Google v. Spain a veškerá další navazující judikatura, jež napomáhá právo být zapomenut aplikovat v praxi. 
Uvedené závěry z kontinentálního právního prostředí pak autor srovnává s právním prostředím v USA, kde právo na soukromí hraje diametrálně odlišnou roli, a též s právním prostředím v Argentině, která se v mnohém, pro některé překvapivě, snaží Evropě přiblížit. 
Monografie se tak dotýká dnes velmi aktuálního tématu – života v prostředí internetu a všudypřítomného zanechávání digitální stopy, která někdy může být odstraněna a někdy přetrvává.
Číst víc
Počet stran
175
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1151515
Jazyk
čeština
Nakladatel
Wolters Kluwer ČR
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

„Dětství je továrna na lži, které mají neukončené trvání.“

Tíživá láska - Elena Ferrante, 2018
Tíživá láska
Elena Ferrante