Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
František Štěpán Lotrinský - J.B. Prokop, Fortuna Libri ČR, 2021

437 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

František Štěpán Lotrinský

František Štěpán Lotrinský, muž stojící ve stínu své slavné ženy, anebo císař Svaté římské říše, úspěšný pod­nikatel a rovnocenný partner? Silný muž, toužící po klidu, milující... Číst víc

Nakladatel
Fortuna Libri ČR, 2021
512 stran
7 hodin čtení

František Štěpán Lotrinský, muž stojící ve stínu své slavné ženy, anebo císař Svaté římské říše, úspěšný pod­nikatel a rovnocenný partner? Silný muž, toužící po klidu, milující manžel a otec, anebo slaboch, který... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

437 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

František Štěpán Lotrinský, muž stojící ve stínu své slavné ženy, anebo císař Svaté římské říše, úspěšný pod­nikatel a rovnocenný partner? Silný muž, toužící po klidu, milující manžel a otec, anebo slaboch, který utíkal ke svým koníčkům, blízkým přátelům a milenkám, či snad geniální obchodník?

Prosadit se vedle osobnosti typu Marie Terezie není snadné a může to být o to těžší, když je vaše manželka jednou z nej­významnějších panovnic Evropy. Marie Terezie byla tempe­ramentní, sebevědomá žena, která nedovolila, aby někdo za­sahoval do jejích rozhodnutí, a to nejen v životě rodinném, ale hlavně v oblasti politiky. František Štěpán se jí na tomto poli nemohl rovnat, proto hledal jiné uplatnění. A byl úspěšný. Projevil se jako velmi talentovaný podnikatel, který několikrát zachránil státní kasu a svou manželku před bankrotem. Byl to pozoruhodný člověk, který nehýbal s historií ani se do ní nezapsal velkými hrdinskými činy, byl mužem v pozadí, který skrytě a úspěšně tahal za nitky velké politiky.

V tomto strhujícím historickém románu se dozvíte, zda je možné pozměnit oblíbený citát a tvrdit, že za každou úspěšnou ženou stojí muž.
Číst víc
Počet stran
512
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
140×210 mm
Hmotnost
580 g
ISBN
9788075463395
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1040463
Styl
historický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Fortuna Libri ČR
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Fortuna Libri ČR

Číst víc

„Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“