Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Rok Opice
E-kniha

V podmanivých memoárech můžeme s Patti Smith, autorkou knih Just Kids a M Train a držitelkou prestižní americké knižní ceny National Book Award, prožít jeden rok jejího života,... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Dokořán
208 stran
3 hodiny čtení

V podmanivých memoárech můžeme s Patti Smith, autorkou knih Just Kids a M Train a držitelkou prestižní americké knižní ceny National Book Award, prožít jeden rok jejího života, stráveného osamělým bloumáním po západním pobřeží... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

189 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

V podmanivých memoárech můžeme s Patti Smith, autorkou knih Just Kids a M Train a držitelkou prestižní americké knižní ceny National Book Award, prožít jeden rok jejího života, stráveného osamělým bloumáním po západním pobřeží Spojených států i po krajinách vlastních snů. Konkrétní místa, která s ní postupně navštěvujeme, evokují v hlavě autorky dávné vzpomínky i místa zcela imaginativní. Hranici mezi těmito světy překračuje naprosto svobodně, a rozmazává tak naše ponětí o tom, kde končí skutečnost a začíná fikce v zorném úhlu vypravěčky se i obyčejná událost může proměnit v neuvěřitelnou podívanou. Není tu nouze o nečekané, avšak ani o zármutek a deziluzi. Z přibývajícího stáří, ztráty blízkých i dramatické politické situace. Ale zatímco se Patti Smith vydává vstříc nové dekádě svého života, předkládá čtenářům jako balzám svou zkušenost, důvtip, pronikavé oko a především neochvějnou naději na lepší svět.
Číst víc
Originální název
Year of the Monkey
Počet stran
208
Naše katalogové číslo
1794555
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Dokořán
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

Dominika
Neověřený nákup
12.3.2020
Poézia všedného dňa
Z knižky som mala veľkú radosť a prečítala som ju hneď dvakrát. Patti nesklamala a rovnako, ako pri jej predchádzajúcich textoch, som vychutnávala každé slovo. Schopnosť všímať si zdanlivo všedné maličkosti a venovať pozornosť drobným súvislostiam umožňuje autorke všetko, čo vo svojom okolí vníma a zaznamenáva, premeniť na prechádzku snovou krajinou. A predsa vníma svet kriticky, nevylučuje negatívne dojmy, tiché skúsenosti, otvorene prijíma realitu v jej celku a opisuje ju s dušou poeta i s dušou dieťaťa zároveň.
Ďakujem za túto knižku a všetkým odporúčam!
Číst víc

Nakladatelství Dokořán

Číst víc

„Nad kravincem se muškátu nedočucháš.“

Cirkus Humberto - Eduard Bass, 2017
Cirkus Humberto
Eduard Bass