Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Opičí král - Wu Čcheng-en, Zdeněk Sklenář (ilustrácie), Albatros CZ, 2016

699 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Opičí král - Wu Čcheng-en, Zdeněk Sklenář (ilustrácie), Albatros CZ, 2016
Opičí král - Wu Čcheng-en, Zdeněk Sklenář (ilustrácie), Albatros CZ, 2016

Opičí král

Červená Karkulka, králíci z klobouku, maková panenka a motýl Emanuel, maxipes Fík, Rákosníček, Popelka, Rumburak, krteček a další pohádkové bytosti, doprovází náš dětský svět... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Věk
9+
Nakladatel
Albatros CZ, 2016
208 stran
3 hodiny čtení

Červená Karkulka, králíci z klobouku, maková panenka a motýl Emanuel, maxipes Fík, Rákosníček, Popelka, Rumburak, krteček a další pohádkové bytosti, doprovází náš dětský svět fantazie, který si uchováváme v sobě po celý život. Tak jako my jsme... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Červená Karkulka, králíci z klobouku, maková panenka a motýl Emanuel, maxipes Fík, Rákosníček, Popelka, Rumburak, krteček a další pohádkové bytosti, doprovází náš dětský svět fantazie, který si uchováváme v sobě po celý život. Tak jako my jsme vyrostli na příbězích, pohádkách s těmito hrdiny, které předáváme zase dalším generacím, tak celá Asie má svého hrdinu – Sun Wu Kunga – Opičího krále. Rošťák s neobvyklým půvabem a citem pro vylomeniny je v Číně hrdinou nejen dětí ale i dospělých již po více než 5 staletí. Nejznámější postavou Číny není Mao nebo Činghischán…., ale tento OPIČÁK. Jeho triky, krkolomné hrdinské kousky, dokonce i kousky nehrdinské jsou nadčasové pro dětského i dospělého čtenáře stejně tak jako dobrodružství Froda Pytlíka nebo Harryho Pottera. Začtěte se spolu s námi do nestárnoucího příběhu, který je ilustrován kresbami Zdeňka Sklenáře, jež před více než 50 lety pobavili čínské i české čtenáře.

Pavilon Opičího krále s kresbami Zdeňka Sklenáře byl na Expu v Šanghaji neustále obležen čínskými rodiči s dětmi, kteří si přišli prožít animovaný příběh nesmrtelného Opičího krále.
Číst víc
Počet stran
208
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
240×290 mm
Hmotnost
1105 g
ISBN
9788000043265
Rok vydání
2016
Věkové doporučení
9+
Naše katalogové číslo
235366
Ilustrace
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Albatros CZ
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Lucia Hlubeňová
Ověřený zákazník
24.1.2017
Názor čitateľa
Ak by ste ma pod hrozbou hrubého násilia prinútili menovať len jednu knihu, ktorá ma minulý rok (2016) potešila po obsahovej a vizuálnej stránke najviac, spomenula by som bez rozmýšľania práve toto dielo. A slovo dielo je zaslúžene na mieste.

Toto jedinečné vydanie Opičieho kráľa, ktoré vyšlo znovu (prvé vydanie uzrelo svetlo sveta v roku 1961) symbolicky v roku 2016 – roku Opice, vzniklo v spolupráci s galériou Galerie Zdeněk Sklenář v adaptácii Jana Jiráňa. Spomínaná galéria je známa nielen svoju výstavnou činnosťou, ale aj bibliofíliami. Odvážne prevedenie má na svedomí Studio Najbrt, ktoré stavilo na písmo Zirkel v troch veľkostiach. Tie sa naprieč knihou striedajú (podobne ako sa zväčšuje a zmenšuje opičiakova zlatá palica). Väčší rozmer publikácie (240 × 290 mm) dáva priestor vyniknúť nádherným ilustráciám Zdeňka Sklenářa, no jej väzba, výber papiera robia knihu „ľudskou“, praktickou – výborne sa s ňou manipuluje, nie je ťažká ani do detských rúk. Jednoducho máte chuť ju čítať, dotýkať sa jej, a nie len vyložiť za sklo.

Opičiak Sun, známy ako Opičí kráľ, patrí v Číne medzi mimoriadne obľúbených, kultových hrdinov. Život tejto postave vdýchol v 16. storočí Wu Čcheng-en prostredníctvom slávneho románu Putovanie na západ. Tento nebojácny, roztomilý superhrdina so správaním uličníka a dušou hrdinu si získal moje srdce najprv vďaka seriálu z roku 1986 s rovnomenným názvom.

Knižné ilustrácie Zdeňka Sklenářa získali obdiv aj v Číne, a to nielen vďaka výstave v Pekingu (v roku 2009), ale aj Svetovej výstave EXPO 2010 v Šanghaji, kde ich s nadšením prijali milióny divákov. Svoj obdiv im vyjadril i najslávnejší predstaviteľ Opičieho kráľa z už vyššie spomínaného seriálu – herec Liou Siao Ling Tchung, ktorého doslov nájdete aj v knihe.

Opičiak Sun, chuligán s nezvyčajným pôvabom, majster premien – dokáže sa premeniť na 72 spôsobov, zažíva počas svojich potuliek svetom nezvyčajné dobrodružstvá a stretáva postavy z čínskej mytológie. Napriek všetkým svojim super schopnostiam je niekde hlboko vo svojom vnútri veľmi podobný a blízky obyčajným ľuďom – má svoje svetlejšie chvíľky aj zlé dni. A aj to je jeden z dôvodov, prečo patrí medzi najobľúbenejších hrdinov nielen vo svojej rodnej Číne.
Číst víc

„Buď požehnáno počasí, neboť je společnou věcí lidí, kteří si nemají co říci.“

Povětroň - Karel Čapek, 2017
Povětroň
Karel Čapek