Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Makléř
E-kniha

Makléř je příběhem mladíka z Valašska, který od dětství snil o úspěchu. Po vysoké škole se dostává do prestižní burzovní firmy, kde rychle míří k vrcholu. A to v oboru, v němž... Číst víc

3,5 2 hodnocení
Nakladatel
BIZBOOKS, 2018
184 stran
3-4 hodiny čtení

Makléř je příběhem mladíka z Valašska, který od dětství snil o úspěchu. Po vysoké škole se dostává do prestižní burzovní firmy, kde rychle míří k vrcholu. A to v oboru, v němž jediným měřítkem jsou peníze. Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

209 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Více o eknize

Makléř je příběhem mladíka z Valašska, který od dětství snil o úspěchu. Po vysoké škole se dostává do prestižní burzovní firmy, kde rychle míří k vrcholu. A to v oboru, v němž jediným měřítkem jsou peníze.
V krátké a úderné knize s krimi zápletkou těží autor z detailní znalosti prostředí, neboť dlouhá léta pracoval u největšího obchodníka s cennými papíry v ČR. Podává autentický a velmi zajímavý pohled do nitra dění na pražské burze.
Makléř se nezaměřuje na odborné detaily, ale spíše na příběh a vztahová témata, je proto dobře přístupný i širší veřejnosti. Burzovní dění funguje hlavně jako zajímavá a pro část čtenářů exotická kulisa.
O autorovi:
Po absolvování oboru Finance na VŠE nastoupil Martin Kodýdek do investiční banky Patria Finance, ve které strávil na různých obchodních a manažerských pozicích patnáct let (1997-2012). Téměř po celou tuto dobu byla Patria největší a nejúspěšnější makléřskou firmou v ČR. V roce 2012 odešel z pozice obchodního ředitele na „volnou nohu“.
Byl konzultantem Michala Viewegha v otázkách burzovní problematiky při psaní románu Mafie v Praze (Druhé město, 2011), kde hlavní postavou je makléřka. Tehdy se také zrodila první myšlenka na vlastní knihu.
V letech 2011-2013 psal pro odborný server sloupky mj. poukazující na nešvary finančních trhů pod pseudonymem Anonymní investor. Nejúspěšnější komentáře měly desítky tisíc zhlédnutí.
V roce 2013 absolvoval Velký kurz tvůrčího psaní u Markéty Dočekalové.
Číst víc
Počet stran
184
Rok vydání
2018
Naše katalogové číslo
456973
Styl
filozofický, duchovní
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
BIZBOOKS
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,5 / 5

2 hodnocení

1
0
0
1
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

8

zdroje kníh: 1. verejná knižnica - Košice 2. knihy z 2ej ruky 3. kupované online a dary či požičané SPISOVATEL: počasVŠ - pár článkov o cestovaní (3) vydaných košickým večerom športové články v online hre PPM spisovateľský cieľ č. 1 brožúrka histórie rodnej dediny mojej mamy, aspoň v .pdf verzii, cieľ č. 2 kniha spomienok a postrehov z môjho a rodinného života (životopis) cieľ č. 3 kniha resp. album fotografií - portrétov nafotených mojim otcom cieľ č. 4 vydavateľské a editorské ambície pre svoju tvorbu cieľ č. 5 písanie blogov úvah o financiách, spoločnosti, politike a športe

Michal Fizer
Ověřený zákazník
30.12.2023
ľahšia beletria z prostredia investičných ambicióznych žralokov
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
číta sa ľahko a rýcho, trocha podobné s "jazdou" ako vo file Vlk z Wall Street,
sonda do života dravej ambicióznej firmy, života investičných baknárov – maklérov,
ponúkne aj kontrast života a práce vo firme v Prahe a v malom zapadnutom mestečku
chýbal mi tam lepší humor, príbeh ma veľmi nechytil, musel som do čítania nútiť, postavy sú skôr nesympatické, až na cca 110 str. sa príbeh lomil a nabralo to trocha dramatické grády s obratom deja.
Kapitoly by mohli byť aj viac rozobraté do hlbky. Dúfal som že kniha ponúkne viac "insider" pohľadov z prostredia finančných trhov a investovania, to tam skoro nenájdete. Plusom sú zamyslenia, úryvky článkov o zmysle života a živote inv. bankárov na Wall street.
Zaujalo ma že hlavný hrdina sa po auto-havárii ním spôsobenej strachoval len o svoj život a ani ho nenapadlo že mohol zraniť či zabiť iných ľudí. Podobne jeho ľahostajnosť a nezodpovednosť k osudu firmy, pri veľkom páde akcií a nezhode s jeho nadriadeným nekontaktoval šéfa firmy aby situáciu riešil a zachraňoval firmu.
Číst víc

Nakladatelství BIZBOOKS

Číst víc

„A tak se toho vzdáte. Všeho se vzdáte. Už nikdy nebudete chtít znovu milovat, bez ohledu na to, jaká tvář lásky se vám ukáže. Protože žádná nestojí za to, abyste ještě někdy spatřili její odvrácenou tvář.“

Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover, 2020
Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover