Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Kořistí v Kaddáfího harému - Annick Cojean, No Limits, 2014

235 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Kořistí v Kaddáfího harému - Annick Cojean, No Limits, 2014
Kořistí v Kaddáfího harému - Annick Cojean, No Limits, 2014

Kořistí v Kaddáfího harému

Výjimečná kniha odkrývá pravděpodobně poslední tajemství libyjského diktátora Muammara Kaddáfího, které pobouřilo celý svět. V listopadu 2011 publikovala francouzská novinářka... Číst víc

Nakladatel
No Limits, 2014
232 stran
3-4 hodiny čtení

Výjimečná kniha odkrývá pravděpodobně poslední tajemství libyjského diktátora Muammara Kaddáfího, které pobouřilo celý svět. V listopadu 2011 publikovala francouzská novinářka Annick Cojean článek o libyjské dívce Surajje... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

235 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 299 Kč
U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 5 – 6 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Noční dům - Jo Nesbo, Kniha Zlín, 2024
Kořistí v Kaddáfího harému - Annick Cojean, No Limits, 2014
235 Kč

Více o knize

Výjimečná kniha odkrývá pravděpodobně poslední tajemství libyjského diktátora Muammara Kaddáfího, které pobouřilo celý svět. V listopadu 2011 publikovala francouzská novinářka Annick Cojean článek o libyjské dívce Surajje, kterou si Kaddáfí v jejích patnácti letech vybral při své návštěvě ve škole a nechal odvléct do svého paláce, kde ji několik let věznil jako sexuální otrokyni. Ukázalo se, že Kaddáfí věznil dívek jako ona stovky, a tak se Annick Cojean rozhodla napsat tuto knihu.
Její první část přibližuje životní osudy Surajji, druhá zavádí čtenáře do zákulisí libyjské diktatury, do pavučiny korupce, teroru, zločinu, fyzického i psychického znásilňování libyjských občanů.
Číst víc
Originální název
Les proies: Dans le Harem de Khadafi
Počet stran
232
Vazba
pevná vazba
Rozměr
150×200 mm
Hmotnost
420 g
ISBN
9788087973035
Rok vydání
2014
Naše katalogové číslo
185437
Styl
psychologický, napínavý, tragický, historický
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
No Limits
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Gabriela Komendrová
Neověřený nákup
28.2.2016
Černá,...

Dočetla jsem černou knihu,..

Strašný příběh, který není jen román, ale opravdu se stal. Stal se holce, která by si tady u nás užívala první polibky, stydění se před klukama, chození do kina, která by před sebou měla přijímačky na gympl a první diskotéky,..
A není to tak dávno co se to všechno stalo,.. Dotklo se mě to nejen proto, že žijeme v naprosto odlišné kultuře, ale i proto, že jsem žena a hlavně proto, že mám dceru,.. Je jí devět - to není až takový rozdíl,..

První část je o tom jak Surajju odvlekli a předhodili Kaddáfímu. Do jeho bordelu. Do jeho rukou,..Chvílemi jsem si říkala, proč je to tak krátké, proč je to tak rychle psané. Ale pak jsem si říkala, že víc bych asi těžko unesla,..
Četla jsem knihy podle skutečnosti z koncentračních táborů, ale asi je to pro mne tak daleko, že byly jen černošedé, nebo Vypravěčka byla třeba modročerná, ale tahle kniha je černá,..
Strašná bolest, nemohoucnost, strach, lítost, .. To všechno a ještě další hrůzy máte na každé straně,.. Stalo se to,..

Druhá část je popis doby a svědectví, která to všechno dokreslují a potvrzují. Musím říct, že tohle už tak drsné nebylo, ale i tak nevím, kdy si zas vezmu podobnou knihu do ruky,.. Mám jednu připravenou u postele, ale nevím jestli si teď po dlouhé době nenajdu nějakou růžovou,..
Číst víc

„Člověk prochází přítomností se zavázanýma očima. Smí pouze tušit a hádat, co vlastně žije. Teprve později mu odvážou šátek s očí a on, pohlédnuv na minulost, zjistí, co žil a jaký to mělo smysl.“

Směšné lásky - Milan Kundera, 2015
Směšné lásky
Milan Kundera