Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Čítanka - Martin Patřičný, Jonathan Livingston, 2014

152 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Čítanka - Martin Patřičný, Jonathan Livingston, 2014
Čítanka - Martin Patřičný, Jonathan Livingston, 2014

Čítanka

Subjektivní rádce na cestu labyrintem literatury Topíte se v nabídce knih? Vejdete do knihkupectví a nevíte, kam sáhnout? Kterou vybrat? Tahle kniha je záchranný pás.... Číst víc

4,0 1 hodnocení
Nakladatel
Jonathan Livingston, 2014
304 stran
4-5 hodin čtení

Subjektivní rádce na cestu labyrintem literatury Topíte se v nabídce knih? Vejdete do knihkupectví a nevíte, kam sáhnout? Kterou vybrat? Tahle kniha je záchranný pás. Nadechněte se a plavte radostně světem literatury, i když trochu subjektivním... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

152 Kč

Cena v knihkupectví: 249 Kč
U dodavatele 1 ks
Posíláme do 2 – 3 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Čítanka - Martin Patřičný, Jonathan Livingston, 2014
152 Kč

Více o knize

Subjektivní rádce na cestu labyrintem literatury Topíte se v nabídce knih? Vejdete do knihkupectví a nevíte, kam sáhnout? Kterou vybrat? Tahle kniha je záchranný pás. Nadechněte se a plavte radostně světem literatury, i když trochu subjektivním, trochu konzervativním, ale přesto vzrušujícím, sladkým, voňavým.
Patřičná čítanka je zábavná kniha o čtení a knihách je opravdu o tom, co slibuje název. Protože! Martin Patřičný je krásně umanutý šílenec. Miluje knihy, dřevo a ženy. Pořadím si asi ani sám není jistý. Všechny tři motivy procházejí jeho výtvarným dílem i knihami. Čítanku psal několik let. Je to vlastně jeho celoživotní čtenářský deník, v němž nás zve do svých knižních vzpomínek. S obrovskou vášní vypráví o pevné součásti svého života – o knihách, které stojí za to. Které stojí za to vzít do ruky a do hlavy nejen podruhé, ale víckrát… mít je v knihovně. Číst znamená jít po cestě k porozumění sobě i světu okolo. Ale zároveň se skvěle bavit, smát a pustit k sobě i něco smutku.
Číst víc
Počet stran
304
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
145×205 mm
Hmotnost
382 g
ISBN
9788087835357
Rok vydání
2014
Naše katalogové číslo
177855
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Jonathan Livingston
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

1 hodnocení

0
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Petr Čapek
Ověřený zákazník
25.5.2014
Názor čtenáře
Z tohoto dílka je cítit na každé straně, že byla dělána opravdu s láskou, skvělým příkladem je styl, jakým je kniha napsaná, a pečlivě vybrané ukázky a komentáře. Autorovo vzpomínání na jeho oblíbené kousky doprovází řada překvapení, zajímavých tipů a nápadů. Nezapomnělo se ani na oblíbené žebříčky, popřípadě NEJ knihu, postavu, toho a toho žánru.
Patřičný vyzdvihuje staré klasiky a dnes již polozapomenuté autory, a tak je Čítanka i malým povzdechnutím nad moderní dobou, kdy se lidé odklání od literatury a pravidelné četby. Když už najdeme nadšené mladé čtenáře, kolik z nich může říct, že četlo Karla Maye nebo Remarqua? A právě tyto mladé se zde autor snaží oslovit zajímavými úryvky a poutavým komentářem, který možná někoho přesvědčí, aby sáhl i po něčem starším než je Harry Potter.
Číst víc

„Správné chápání nějaké věci a nepochopení téže věci se vzájemně zcela nevylučují.“

Proces - Franz Kafka, 2022
Proces
Franz Kafka